Kirke (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2019-08-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Circe
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
SAB
Hce
ISBN
9789146235507
Kirke (inbunden)

Kirke

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-01
179
Förboka gärna! Förväntad leverans under vecka 32
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kirke är den första häxan i litteraturen. En kvinna med mer makt än vad samhället ansåg lämpligt. Hon var gudinnan som förförde Odysseus med trollformler och förvandlade hans manskap till svin. Madeline Miller lyfter ut Kirke ur Odysséen och ger henne en egen bok - som blir något så ovanligt som en kvinnlig äventyrsberättelse. Det är en kraftfull och tidlös saga för vuxna, om en kvinnas kamp för överlevnad och frihet.

Kirke är Madeline Millers andra roman och henne första på svenska. För debuten "Song of Achilles" erhöll hon flera priser, bl.a. det prestigefyllda Orange Prize. Båda romanerna gick raka vägen in på New York Times bästsäljarlistas första plats. Kirke har valts till en av årets absolut bästa böcker för 2018 av bland andra Time Magazine, Publishers Weekly och bokhandelskedjan Waterstones.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kirke
 2. +
 3. Kvinnornas stad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnornas stad av Elizabeth Gilbert (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kirke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Recension av Kirke

  A och O när man läser en bok är att man ska kunna identifiera sig med karaktärerna. Man måste kunna känna med dem, dela deras historia med dem - och detta är något som jag tycker att Miller lyckas med. Som läsare är man med Kirke hela vägen och tror och hoppas att hon ska lyckas med sitt (odödliga) liv. Hon får stå ut med så mycket som, även om det sker en titan, en gudinna, ger en glimtar ur livet av en vanlig människas liv. Vi har alla varit föremål för orättvisor, för svek, för framtidstro... Läs hela recensionen

 2. Den perfekta boken
  Wilma Nordlund, 30 juni 2019

  Det här är kanske den perfekta boken. Det finns absolut inget dåligt att säga om den här boken, bara allt bra. Det är en historia om Kirke, Helios och Perses dotter, och den är plockad ur Odysséen och behandlar en stor del av hennes livshistoria.

  Jag har kanske aldrig förr läst en bok som är så gediget skriven, där det händer något i varje mening och man suger in varje ord för att inte missa något. Den ska också få mycket cred för allt researcharbete som ligger bakom och hur väl his... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Madeline Miller

Bloggat om Kirke