Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2018-12-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
216 x 135 x 34 mm
Vikt
861 g
SAB
Hc
ISBN
9789146235767
Vägen mot Bålberget (häftad)

Vägen mot Bålberget

Häftad Svenska, 2018-12-04
188
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vilhelm Moberg-sällskapets stipendium-Nominerad till Sveriges Radios Romanpris-Studieförbundet Vuxenskolans författarpris.

En sensommardag 1975 går Jacke och hans tonårsdotter Veronica upp på Bålberget i hemtrakten Nyland vid Ångermanälven. Det sägs vara platsen där man avrättade häxor. Besöket blir kulmen på en kaotisk period som tagit Jacke tillbaka till barndomen och Veronica längre än så. Hennes farmors berättelser ska göra att historien om Bålberget inte lämnar henne ens som vuxen. Malin växer också upp i Nyland nära älvens utlopp i havet, men trehundra år tidigare. Året är 1674 när hon rannsakas för trolldom. I fängelset tänker hon på sitt liv och på hur hon alltid fått kämpa mot mäns förtryck. Hon våndas också över sin otyglade dotter som rymmer hemifrån, gång på gång. Ett av ögonvittnena som pekat ut Malin är grannpojken Olof. Som alla barn fantiserar han mycket och inte minst fantiserar han om Malins dotter. Men gränsen mellan lek och allvar suddas ut när en äldre pojke dyker upp och berättar om en annan värld och om de krafter och väsen som befolkar den. Plötsligt finner sig Olof indragen i en fruktansvärd rättsprocess där ingen bemödar sig om att skilja mellan fantasi och verklighet. Först som gammal förmår Olof se tillbaka och minnas sin egen roll i händelserna som påverkade en hel bygd.

Vägen mot Bålberget spänner en båge över tiden. Det är en roman om fyra människor - fyra öden - en bygd. Vad innebär det att vara förälder och att vara barn? Vad betyder historia och släktskap? Är historien ens värd att bevaras?
Therése Söderlind har skrivit ett drama som - liksom debutromanen Norrlands svårmod - handlar om ursprung men också om att vara fångad i sin tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen mot Bålberget
  2. +
  3. Offer 2117

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Therése Söderlind

Bloggat om Vägen mot Bålberget