Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2020-04-23
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
222 x 145 x 34 mm
Vikt
557 g
SAB
Hc
ISBN
9789146236146
Nätterna på Winterfeldtplatz (inbunden)

Nätterna på Winterfeldtplatz

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-23
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nätterna på Winterfeldtplatz Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Berlin, sent 20-tal - en plats och en tid som är livsbejakande men också farlig. Hit söker sig tjugoåriga Hedvig från Göteborg och i våningen på Winterfeldtplatz finner hon den fria tillvaro hon längtat efter. Här håller Heinz och Florian fester som aldrig tar slut. Här möts de avvikande, de revolutionära, de hämningslösa. Men på gatorna mullrar det, de brunas maktövertagande rycker allt närmare.

Runt sig har Hedvig flera kärlekar: politiskt aktiva Mina som blir hennes bästa vän; den allvarlige Erwin med skador från kriget; brittiske Matthew, som skriver på en roman. Alla kommer de att ha stort inflytande på Hedvig, även om allt inte är så enkelt som det i förstone verkar. Var finns friheten och hur ser den ut?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nätterna på Winterfeldtplatz
 2. +
 3. Tiden är inte än

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiden är inte än av Elin Boardy (pocket).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nätterna på Winterfeldtplatz. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skickligt skriven och rörande!
  David Danielsson, 7 januari 2022

  Det är sent 1920-tal i Berlin. Hedvig, som kommer från en borgerlig miljö i Göteborg (men är tysk på fädernessidan) är inackorderad i ett gästrum hos sin faster och döljer sin egentliga livsstil. Navet för karaktärerna i berättelsen är Florian och Heinz våning i Winterfeldtplats. Florian är en smått flamboyant och karismatisk person, men med en tragisk bakgrund och en mörkare sida. Första världskriget är över sedan ett decennium, men har ärrat många. Vi möter t. ex. via Hedvig Erwin, som är "... Läs hela recensionen

 2. Riktigt bra
  Silfwerstråhle, 19 februari 2021

  För oss som avundas det dekadenta, utsvävande och alternativa livet i Berlin under det sena 20-talet. (Med vissa våldsinslag.) Dessvärre fanns det ju en hel del som inte tyckte att livsstilen var passade.

Visa alla 2 recensioner