Nästa! : en läkarroman (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2020-04-06
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Full spredning
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
222 x 143 x 23 mm
Vikt
369 g
SAB
Hce
ISBN
9789146236474
Nästa! : en läkarroman (inbunden)

Nästa! : en läkarroman

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-06
218
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Elin har flyttat in på sitt mottagningsrum dit patienterna kommer i en strid ström med åkommor och brustna drömmar. I två decennier har Elin varit husläkare. Minst lika länge har hon varit gift med Aksel. Men före Aksel fanns Björn, som plötsligt tar kontakt igen via Facebook och vänder upp och ner på allt. Nu bor Elin på sitt jobb och tvingas gömma sig för vakterna när de går sina kvällsrundor. Och hemma i radhuset sitter Aksel och rasar, trots att han lagt sig till med nyskilda grannen Gro.

Nästa! är en roman om självinsiktens förbannelser och förnekelsens välsignelser. Med denna roman flyttar Nina Lykke gränserna för vad en läkarroman kan vara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nästa! : en läkarroman
 2. +
 3. En syster i mitt hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt En syster i mitt hus av Linda Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nästa! : en läkarroman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Detaljrik och välskriven men lite tråkig
  @bokslukarfeministen, 10 november 2020

  Nästa! är en relationsroman som är väldigt djup och välskriven och som dessutom var nominerad till årets bok. Personbeskrivningarna känns oerhört äkta och detaljrika vilket är någonting jag verkligen uppskattade med boken. Jag gillade även att den finns en viss ironi i boken. Dock tycker jag tyvärr ändå att handlingen känns lite tråkig och händelselös vilket gjorde att jag inte riktigt fastnade i den.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 maj 2020

  Boken Nästa! - En läkarroman är den första boken som jag läser av den norska författaren Nina Lykke. Men det är definitivt inte den sista, för jag tyckte mycket om den här.

  Som jag har förstått det så har författaren skrivit tre romaner och en novellsamling, men bara två romaner finns översatta till svenska, och det är den här boken och boken Nej och åter nej. (Har den boken, oläst, här hemma, och måste nog ta och läsa den).

  Som sagt, jag tyckte mycket om den här boken. Den... Läs hela recensionen

 3. Träffsäker!
  -, 29 april 2020

  Nästa! är en smart och trovärdig relationsroman med genomäkta karaktär. Jag kommer förmodligen aldrig att se på en allmänläkare med samma ögon igen efter att stiftat bekantskap med Dr Elin. Hennes tankar om patienterna får mig att skratta högt rakt ut flera gånger.


  Samtidigt som Nästa! är underbart sarkastisk och slagfärdig så finns där en eftertänksamhet med ett litet skavande obehag över hur vi människor är och agerar ibland. Elins läkarroll står i bjärt kontrast till hur hon... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nina Lykke