Käre Edward (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2020-10-08
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
Dear Edward
Medarbetare
Chiu, Sandra (form) / Perez, Joseph (form)
Dimensioner
222 x 143 x 30 mm
Vikt
457 g
SAB
Hce
ISBN
9789146236894

Käre Edward

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-08
231
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En sommarmorgon lyfter ett flygplan från New York till Los Angeles. Det är 191 passagerare ombord, bland dem en ung kvinna som tar ett graviditetstest på flygplanets toalett, en Wall Street-miljonär som flirtar med flygvärdinnan, en skadad soldat som återvänder från Afghanistan och två föräldrar som flyttar över landet med sina söner. När planet kraschar på ett fält i Colorado är den yngste av dessa pojkar, 12-årige Edward Adler, den enda som överlever.

Edward kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad och för att hitta en plats i världen utan sin familj. I det nya hemmet hos mostern och hennes man är den enda trösten vänskapen med flickan i huset bredvid, Shay. Tillsammans gör Edward och Shay en häpnadsväckande upptäckt: gömda i familjens garage finns säckar med brev från släktingar till de andra passagerarna, adresserade till Edward.

Eftersom Edward växer upp i skuggan av barndomens plötsliga tragedi tvingas han konfrontera några av livets mest djupgående frågor: Hur gör vi det mesta av den tid vi får? Och vad betyder det att inte bara överleva, utan att verkligen leva?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Käre Edward
 2. +
 3. Käre Edward

De som köpt den här boken har ofta också köpt Käre Edward av Ann Napolitano (pocket).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Käre Edward. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lämnar dig inte oberörd!

  Vissa böcker berör mer n andra. Denna hör definitivt till kategorin berörande.

  Böcker om flygplansolyckor brukar sluta lyckligt och de gör denna också. På ett sätt. Men på ett annat sätt är den en tragedi, full med mörker och ångest.

  Det är en känslosam bok, tårarna hotar att rinna över vid några tillfällen, speciellt mor slutet. Den väcker många tankar och känslor om bl.a. värderingar. Vad är ett meningsfullt liv? Vad betyder något i ditt liv, vilka människor i din omgivnin... Läs hela recensionen

 2. Finns bara ett ord, UNDERBAR
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 oktober 2020

  Precis så är det! En av de bästa romaner jag läst på länge. Den är en ren fröjd att läsa en riktig läsupplevelse utöver det vanliga. Ett språk som är fantastiskt, karaktärer som ger mig både glädje och sorg. Jag gråter lite, jag nickar instämmande och jag får till mig en rejäl dos av tacksamhet. Jag vill krypa in i boken och hålla om Edward och försöka hjälpa honom att svara på en del frågor han har. som frågan, hur gör vi det mesta av den tid vi får? Och den stora frågan Vad betyder det att... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Napolitano