I dina händer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2022-02-28
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789146237655
I dina händer (inbunden)

I dina händer

(59 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-02-28
237
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nominerad til Svenska Deckarakademins pris för Årets Bästa Svenska Deckare 2022

Nominerad till Årets Bok 2022

Det finns böcker som är så starka att man inte kan värja sig. "I dina händer" av Malin Persson Giolito är en sådan bok.

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas 14-åriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget - ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vem tar ansvar för att det aldrig händer igen?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av I dina händer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Marianne, 20 augusti 2023

  I dina händer (2022) är liksom hennes tidigare böcker en mycket välskriven spänningsroman i kriminell miljö. Inte vad man traditionellt kallar deckare. Den går på djupet. Den är ett slag i magen. Den granskar dagens Sverige, de dolda, hårda, obarmhärtiga miljöer som är så svåra att förstå och hantera att vi avskärmar oss. Väljer att inte se? Ett samhälle där barn dödar barn.

 2. Spänningsroman
  YB, 29 mars 2023

  Denna bok speglar dagens gängkriminalitet. Väldigt bra skriven och väldigt spännande. Ger en inblick i hur det kan vara i de utsatta områdena och hur unga utnyttjas som bulvaner och mördare.

 3. Stark!
  Ingegerd Holmqvist, 14 mars 2023

  Borde läsas av alla som arbetar med barn och ungdomar. Men också en mycket gripande, spännande roman. Författaren har stor kunskap om livet i utanförskapsområden.

 4. Lättläst, men med illa dold politisk agenda
  DeHa, 16 januari 2023

  Blev riktigt besviken. Det finns för mycket vänsterpolitiska fördomar som lyser igenom. Svenskar bor i fina villaområden, sniffar kokain, dricker sprit, fifflar med aktieaffärer, uppfostrar sina barn illa och framställs som rasister. På andra sidan motorvägen bor de stackars invandrarna i fula trånga lägenheter och det är såklart resursbrister och segregation som gör att de vill bli gangsters. Samtidigt framställs invandrarbusets föräldrar, syskon och vuxna som hårt arbetande offer men som st... Läs hela recensionen

 5. Nja
  SSS, 6 juli 2022

  Den var jätteseg att komma in i och blev intressant efter typ hundra sidor. Sen blev det tråkigt igen vid slutet. Jag läste den enbart för att den är så hypad, och läste klart den för att veta hur det slutade. Jag ville veta varför dödsskjutningar bland barn sker men tyckte inte att jag fick ett konkret svar på det.
  Vissa delar var bra som diskussionsunderlag men annars nej.

 6. Stark story

  Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas 14-åriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små och Dogge höll i vapnet¿.

  Det här är faktiskt det första jag läser från författaren Malin och det gav verkligen mersmak. Bokens start gör att jag snabbt dras in i handlingen och fastnar i storyn. Det här är en välskriven bok som håller ett driv framåt. Boken är spännande på ett annorlunda sätt, inte den klassiska deckargåtan som ska lösas, utan... Läs hela recensionen

 7. Kvar i både hjärtat och hjärnan
  Gunilla Nordén, 25 maj 2022

  Jag förstår och bejakar titeln "I dina händer" ännu mer sedan jag slagit upp psalm 341.
  Boken kan ibland vara litet tröttsam att läsa med alla exakt återgivna yttranden. Den berör kanske ännu mer som nedladdad E-bok. Det är min förhoppning att den når olika målgrupper, den är unik i sitt allvar, sin insikt och sitt tydliggörande av allas vårt ansvar.

 8. Blev lite besviken

  Når inte upp till nivån på hennes tidigare böcker tycker jag. Lite platt och lyckades inte engagera riktigt. Synd på en så bra författare!

 9. Händer det något?
  Anna Birgitta (Dalarna), 1 april 2022

  Mycket bra eftersom författarens språk alltid är det. Handlingen är inte lika fångade som i hennes tidigare böcker. Det tog ungefär halva boken innan jag riktigt drogs med, men då blev den riktigt bra.

 10. Otroligt välkomponerad!
  Bokhyllaniskuggan, 1 april 2022

  ❥ Recension

  Det måste fan vara omöjligt att inte bli berörd av den här boken. Och förtvivlad, osäker, arg, ledsen. Det tynger att läsa verklighetsförankrade böcker som är så pass välskrivna och med gestaltning som är så äkta att jag kan se de här människorna framför mig och nästan röra vid dem. Det komplexa i jakten på vem som är förövare, offer, skyldig, oskyldig, ansvarig. En gråskala utan dess like.

  Det här är ett vansinnigt aktuellt och gripande bygge som är skri... Läs hela recensionen

 11. Mer relation än crime
  Deckarcirkeln, 25 mars 2022

  Malin Persson Giolito skriver på ett sätt som är lättläst. Hon använder nästan lite korthugget staccato-betonat språk som bidrar till att läsningen flyter på och driver handlingen framåt. I dina händer är en intressant nutidsskildring av dagens svenska samhälle där klassgränserna på ytan är tydliga men när man skrapar bort det yttersta lagret är det mer komplext än så. Schablonen visar sig inte hålla. Deckargåtan är inte speciellt spännande eftersom den i princip inte är någon gåta. Beskrivni... Läs hela recensionen

 12. Det luktar bästsäljare om denna bok, definitivt!
  @carolinesbokhylla, 17 mars 2022

  Aj. Läsningen är som ett expresståg rätt i magen. En spaljé för orosmolnen som svävar över samhällets spänningsfält och gängvåldets skugga. Detta samtidigt som det råder fritt fall i maggropen och mitt annars strutslugna veto har fått fnatt.

  Författarens precision är lika skarp som skillnaden mellan ett ja och ett nej. Med ett språk som greppar, en berättelse som griper tag och ett driv som går genom märg är detta en läsupplevelse som lika delar förtrolla och förmedlar. Det luktar bä... Läs hela recensionen

 13. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 mars 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Malin Persson Giolito är ju absolut en av mina favoritförfattare. Tycker allt som hon har skrivit är mycket bra, och allra bäst är boken Störst av allt, (som ju också blev en mycket bra teveserie). Nu har Malin kommit ut med sin första roman på sex år, och det är den här boken, I dina händer. Och även om jag kanske tyckte att den inte kom upp till riktigt samma nivå som den tidigare boken, som var helt fantastisk, så var också den här boken mycket, mycket bra. Den ... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Malin Persson Giolito