Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Adesso sì
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 196 x 11 mm
Vikt
480 g
SAB
Fi
ISBN
9789147082919
Adesso sì 1 Kursbok (häftad)

Adesso sì 1 Kursbok

(19 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad Svenska, 2008-07-01
637
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Adesso sì 1 och 2 är nya upplagor av Adesso 1 och 2. Böckerna har omarbetats, förenklats och innehåller flera nya texter, dialoger och uppfräschade övningar. Vi har tagit fasta på en mängd kommentarer från lärare som använt Adesso i några år och nya Adesso sì stämmer nu ännu bättre överens med lärarnas krav på ett bra läromedel i italienska.

Läs mer
Utmärkande drag
- Ett stadigt nybörjarläromedel
- Dialoger, berättande texter och realia
- Tydlig struktur
- Tydliga grammatikrutor
- Mycket hörförståelse
- Uppskattad lärarhandledning med lektionstips
Du kan välja att använda allt-i-ett-böckerna i serien Adesso sì som vanliga, tryckta böcker eller som Onlineböcker, beroende på hur digitalt ni vill arbeta med italienskan i ditt klassrum. I Onlineböckerna ligger ljudet från elev-cd:n inlagt på en länk på varje sida i boken, vilket är smidigt när man tränar hörförståelse i en digital studiemiljö.
Adesso sì 1
Adesso sì 1 är ett läromedel i nybörjaritalienska för gymnasieskolan och vuxenstudier, anpassat för steg 1. Adesso sì 1 är en allt-i-ett-bok och innehåller 8 kapitel med korta vardagsdialoger, berättande texter och realiatexter om vardagsliv och kultur i Italien. Till realiatexterna finns hjälpglosor bredvid texten. I varje kapitel finns grammatikrutor, Grammatica, där varje moment presenteras enkelt och lättfattligt med många exempel. Övningarna, Esercizi, är många och variationsrika, där eleverna gradvis och i lugn takt tränar upp den egna förmågan att kommunicera på italienska. Eleverna övar ord och fraser, uttal och grammatik i pedagogiskt strukturerade övningar, enskilt, i par eller i grupp.
All grammatik finns samlad i en speciell Minigrammatica.
Samma ljud ligger också i Onlineboken.
Lärarhandledningen innehåller metodiska tips med genomgång kapitel för kapitel, extra övningsmaterial i form av kopieringsunderlag samt prov med facit.
Adesso sì 2
Adesso sì 2 är uppbyggd på samma sätt som Adesso sì 1. Den håller ett lugnt tempo med långsamt stegrad svårighetsnivå och är nu ännu bättre anpassad till skolans steg 2-undervisning.
Allt-i-ett-boken börjar med ett repetitionskapitel, Revisione, av steg 1. Sedan följer 8 kapitel som innehåller korta vardagsdialoger, berättande texter och realiatexter och musik som ger glimtar av vardagsliv och kultur i Italien. Till realiatexterna finns hjälpglosor bredvid texten.
Basgrammatiken från Adesso sì 1 repeteras och varvas med presentation av nya grammatikmoment. I direkt anslutning till texter och grammatik finns variationsrika övningar, Esercizi, med träning i ordkunskap och kommunikation.
Boken innehåller många hörövningar och uppgifter där elevaktivitet och kommunikation står i centrum.
All grammatik finns samlad i bokens Minigrammatica.
Lärar-cd-skivorna innehåller samtliga texter, sånger och hörövningar. Elev-cd:n innehåller bokens texter. Det är samma ljudspår som du också hittar i Onlineboken. Lärarhandledningen ger metodiska tips, extra övningsmaterial samt prov med facit.

CD ingår ej längre
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Adesso sì 1 Kursbok
 2. +
 3. Fotbollsstjärnor 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotbollsstjärnor 2023 av Images Getty (kartonnage).

Köp båda 2 för 796 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Adesso sì 1 Kursbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är en bra skriven bok men lite för tråkig.
  Hasse, 17 februari 2018

  Jag tycker att boken är lätt läst och grundligt bearbetad för att få eleven att kunna lära sig ett nytt språk.
  Det som jag tycker är mindre bra är att texterna är kanske inte alltid så intressanta och djuplodande

 2. Modern och tilltalande kursbok
  Eva Skoglund, 26 oktober 2015

  En modern och bra kursbok med varierat innehåll. Små rutor med uttal och tips och trix. Perfekt att det finns en separat del med grammatik samlad. Ordlista både på svenska och italienska.

 3. Adesso si 1
  Stephanie Elaine Isaksson, 17 februari 2015

  bra bok för steg 1 italienska om du vill lära dig grunderna. Den är inte så komplicerad, utan väldigt lättförståelig. En bok jag kan rekommendera :)

 4. Adesso si
  marie klintberg, 12 november 2014

  Bra blandning på lagom nivå mellan grammatik och övrigt.Bra pedagogiskt upplagd utan att vara tråkig. Inspirerande ,lättillgänglig, bra ordförråd . Bra med användbara, vardagliga fraser.

 5. Adesso si 1 (häftad)

  En mycket bra och pedagogisk lärobok i italienska, steg 1. Bra att det finns många övningar samt en tydlig grammatikdel.

 6. Bra o pedagogisk bok
  Lena , 3 mars 2014

  Bra och lätt att hitta i. Man lär sig något redan från början. Ännu bättre hade det varit om boken även hade funnits som e-bok.

 7. Mycket bra gymnasiebok för nybörjare i italienska! Bra...

  Mycket bra gymnasiebok för nybörjare i italienska! Bra att det finns många övningar i boken + extra facit och cd för att öva sig i italienska.

 8. Har precis börjat studera den men den känns pedagogisk...

  Har precis börjat studera den men den känns pedagogisk och tydlig. Det blir säkert bra. Upplägget i boken gillar jag - riktar in sig på att man skall kunna göra sig förstådd och förstå.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna