Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Katastrofmedicin
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2009-03-05
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 175 x 21 mm
Vikt
892 g
ISBN
9789147084814
Katastrofmedicin (häftad)

Katastrofmedicin

(3 röster)
Häftad Svenska, 2009-03-05
678
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok beskriver hur man ska hantera den svåra uppgiften att bedriva sjukvård på effektivast möjliga sätt i alla de olika typer av situationer där det akuta vårdbehovet överstiger vad som kan klaras med tillgängliga resurser. Den täcker hela omhändertagandekedjan från skadeområdet till definitiv behandling på sjukhus. Denna nya upplaga av Katastrofmedicin är en helt ny bok, utökad till innehållet och uppdaterad mot bakgrund av den omfattande utveckling som präglat detta ämnesområde sedan föregående upplaga.Denna bok beskriver hur man ska hantera den svåra uppgiften att bedriva sjukvård på effektivast möjliga sätt i alla de olika typer av situationer där det akuta vårdbehovet överstiger vad som kan klaras med tillgängliga resurser. Den täcker hela omhändertagandekedjan från skadeområdet till definitiv behandling på sjukhus. Denna nya upplaga av Katastrofmedicin är en helt ny bok, utökad till innehållet och uppdaterad mot bakgrund av den omfattande utveckling som präglat detta ämnesområde sedan föregående upplaga.

Läs mer
Katastrofmedicin kan användas som både läromedel vid utbildning på alla nivåer och som en lättillgänglig handbok och vänder sig till såväl personal i prehospital vård som till läkare och sjuksköterskor på sjukhusens akutmottagningar och inom berörda specialiteter.

Om författarna
Huvudförfattare och samordnare är professor Sten Lennquist, kirurg och tidigare klinikchef vid universitetssjukhuset i Linköping. Han är välkänd för sina insatser inom såväl svensk som internationell katastrofmedicin och har haft internationella undervisningsuppdrag för både EU, WHO och ett flertal länder i olika delar av världen. År 1991 blev han Sveriges förste professor i katastrofmedicin. Han var initiativtagare till och grundare av Katastrofmedicinskt centrum i Linköping, är chefredaktör i International Journal of Disaster Medicine och Chairman för sektionen för Disaster & Military Surgery inom European Society for Trauma & Emergency Surgery, där han varit president 2006-2008.

"En riktigt bra bok, den är kliniskt användbar och kan väl rekommenderas, även i daglig praxis."
BTJ, Lektör Per Björgell, häftepos 09113470

"En mycket bra bok att läsa både för nybörjaren och för den som behöver uppgradera sin kunskaper i katastrof medicin. Författarna har gjort ett utomordentligt gott arbete."
Marie Rodling Wahlström, Överläkare / Medicinsk chef, Akutsjukvården i Västerbotten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katastrofmedicin
  2. +
  3. Ledarskap inom vård och omsorg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap inom vård och omsorg av Kerstin Lundin, Björn Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 1014 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Lennquist