Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Journalföring för psykologer
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2012-02-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
Do,150
ISBN
9789147094073
Journalföring för psykologer (häftad)

Journalföring för psykologer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-02-07
248
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Journalföring är ett område som många psykologer tycker är problematiskt och som kan ge upphov till osäkerhet, vilket skapar oro för att göra fel. Frågorna är många och det kan ibland vara svårt att hitta svar.

Läs mer
Journalföring för psykologer ger en samlad och övergripande beskrivning av journalföring och kan användas både som vägledning och som handbok. Författarna redogör bland annat för vad som är en patientjournal, vad en journal ska innehålla och när och var journal ska föras. Boken rymmer ett stort antal fallbeskrivningar som både visar hur man inte bör göra och hur man bör agera i olika situationer. Dessa fallbeskrivningar både konkretiserar den praktiska tillämpningen och fördjupar förståelsen av hur en korrekt och tillräckligt omfattande journalföring kan se ut. Journalföring för psykologer riktar sig både till psykologstudenter och till yrkesverksamma psykologer. Boken kan även användas av psykoterapeuter och andra yrkesgrupper inom den psykiska hälso- och sjukvården, som behöver fördjupade kunskaper eller nya infallsvinklar i journalföringsarbetet.

Om författarna
Camilla Damell är förbundsjurist på Sveriges Psykologförbund. Hon har lång erfarenhet av arbete med hälso- och sjukvårdsjuridik för psykologer och är en uppskattad föreläsare inom området. Jenny Klefbom är leg. psykolog med inriktning på barn- och ungdomspsykiatri. Hon har bred inblick i dokumentations- och journalföringsrutinerna vid ett flertal verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Journalföring för psykologer
  2. +
  3. Oro : att leva med tillvarons ovisshet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oro : att leva med tillvarons ovisshet av Anna Kåver (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Journalföring för psykologer