Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Management by Glädje
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2011-12-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 155 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
Qbab,658.42
ISBN
9789147095803
Management by Glädje (inbunden)

Management by Glädje

Inbunden Svenska, 2011-12-23
315
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Management by Glädje är ledarskap som förändrar det normala - att endast två av tio medarbetare är engagerade och beredda att göra det lilla extra. Potentialen till ökad effektivitet är alltså enorm och i boken beskrivs hur du kan bli en mer inspirerande chef genom att finna din egen personliga ledarstil.

Läs mer
Handfasta forskningsresultat och givande exempel visar att en brinnande organisationskultur som välkomnar glädje och humor ökar effektiviteten. Ledarskap och humor har gemensamma grundförutsättningar men dessvärre sätts ofta likhetstecken mellan seriositet och trist allvar.

En inspirerande ledare tar kunderna och konkurrensen på allvar, men inte sig själv. Boken betonar skillnaden i att känna glädje på och att känna glädje i jobbet. Glädje på beskriver lusten, det lättsamma. Glädje i står för mål och mening med uppgiften, det meningsfulla. För att skapa en effektiv organisation krävs att du som chef och ledare bejakar båda parametrarna och här beskrivs hur.

Ledarskap för lust och mening är särskilt betydelsefullt nu när det allt oftare ställs krav på kontinuerligt förändringsarbete. Genom Management by Glädje kan ledaren bryta motstånd och skapa engagemang i förändringsprocessen. Management by Glädje är skriven i samma engagerande ton som budskapet; lättsamt och meningsfullt. Författaren bjuder på både glimten i ögat och på djupaste allvar.

Om författarna
Pontus Bodelsson har varit vd sedan 1998. I sitt ledarskap har han bland annat drivit utmanande förändringsprocesser i mogna företag, grundat ett internationellt konsultbolag med snabb tillväxt och varit ledare för en ideell projektorganisation med femtusen arbetande medlemmar. Idag är han vd för mediekoncernen Helsingborgs Dagblad, dessförinnan vd för Nationalencyklopedin. Han har tagit en Executive MBA, är ekonom, jur. kand. och en flitigt anlitad föreläsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Management by Glädje
  2. +
  3. Ledarskap för förändring : mina 79 bästa misstag och annat värdefullt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap för förändring : mina 79 bästa missta... av Pontus Bodelsson (inbunden).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pontus Bodelsson

Bloggat om Management by Glädje