Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Social fobi
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2013-01-12
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 14 mm
Vikt
350 g
SAB
Vlaac,616.8522
ISBN
9789147097548

Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-01-12

Slutsåld

Social fobi (social ångest) är en stark rädsla för situationer där man känner sig värderad eller granskad av andra. Bokens självhjälpsprogram baseras på KBT och är vetenskapligt utprövat med mycket goda resultat. Programmet omfattar nio steg med både teoretisk kunskap och praktiska övningar.

Läs mer
Den tredje omarbetade upplagan innehåller flera nyheter: Ett kunskapstest - Testa dig själv - har lagts till efter varje kapitel (med facit på Libers webbplats). Flera avsnitt har utvidgats och uppdaterats, bland annat med ett nytt avsnitt om forskningsläget kring självhjälpsbehandling där hjärnavbildningsstudier styrker behandlingens effekt.
Boken vänder sig till personer som lider av social fobi och deras anhöriga. Den vänder sig också till psykologer, psykiater, psykoterapeuter och andra professionella som arbetar med problematiken, samt till studerande på psykolog- och psykoterapiutbildningar.

Om författarna
Författarna är legitimerade psykologer med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Tomas Furmark, Per Carlbring och Gerhard Andersson är dessutom professorer i klinisk psykologi. Annelie Holmström är verksam som psykolog inom rekrytering och urval och Elisabeth Sparthan arbetar som privatpraktiserande psykolog.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Har hjälp mig oerhört!
  Susanna , 17 februari 2020

  Jag har använt denna bok ihop med psykologsamtal under nästan ett års tid, och rekommenderar den verkligen varmt. Vårt upplägg var att läsa och öva på ett kapitel under ungefär en månad, alltså inte läsa och utföra ett kapitel per vecka, såsom boken är upplagd. Det tror jag inte är möjligt eller bra för någon med social fobi. Sådana här saker tar tid.

  Jag har alltid haft riktigt svår social fobi, men efter min KBT-behandling med den här boken som verktyg och min psykolog som bollplan... Läs hela recensionen

 2. Handlingsorientering
  Kramero, 12 februari 2019

  Bra, verktyg för självhjälp och för terapeuter. Förmodligen den bästa boken som finns gällande social fobi och att införskaffa verktygen till att nå handling.

 3. Jag och social fobi
  Stina Jonason, 23 mars 2017

  Jag använder den under KBT behandling med psykolog och tycker att den är riktigt bra och lätt att ta in de tips och övningar som rekommenderas i boken. Önskar jag hade hittat den här boken för tio år sen.

 4. SICAL FOBI
  Sven Ingemar Hognert, 2 mars 2014

  Tyvärr har jag inte läst hela boken men det jag läst hittills tycker jag verkar som att resterande kommer att ge mycket.

 5. Arbetat kring denna bok tillsammans med en psykolog...
  Elin , 2 oktober 2013

  Arbetat kring denna bok tillsammans med en psykolog och fått goda resultat. Arbetssättet i boken kräver mycket träning och tid, du måste vara beredd på förändring! Funkar även att jobba runt själv, finns uppgifter och boken svarar själv på funderingar som uppkommer. Lycka till :)

Visa alla 5 recensioner