Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Social fobi
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2013-01-12
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 14 mm
Vikt
350 g
SAB
Vlaac,616.8522
ISBN
9789147097548
Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi (häftad)

Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2013-01-12
296
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hjälp, vad ska de tycka?
Social fobi är en stark rädsla för situationer där man känner sig värderad eller granskad av andra. Den här boken presenterar ett självhjälpsprogram som baseras på kognitiv beteendeterapi och är vetenskapligt utprövat med mycket goda resultat. Dess nio steg omfattar både teoretisk kunskap och praktiska övningar.

Läs mer
Den nya upplagan innehåller bland annat ett nytt avsnitt om forskningsläget kring självhjälpsbehandling vid social fobi. Sedan boken gavs ut för sex år sedan har cirka 15 studier från oberoende forskargrupper i världen publicerats. Alla med ungefär samma resultat och budskap: Självhjälpsbehandling fungerar. Vidare har flera avsnitt i boken uppdaterats och utvidgats, i synnerhet det som vänder sig till behandlare med tips och råd då boken används som ett stöd i behandling, både individuellt och i grupp. Dessutom har boken kompletterats med ett appendix om mindfulness, en meditationsform som handlar om att uppleva tillvaron här och nu, i stället för att oroa sig för vad som eventuellt kan komma att hända.

Om författarna
Författarna är legitimerade psykologer med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Tomas Furmark, Per Carlbring och Gerhard Andersson är dessutom professorer i klinisk psykologi. Annelie Holmström är verksam som psykolog inom rekrytering och urval och Elisabeth Sparthan arbetar inom företagshälsovården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi
 2. +
 3. Social ångest : att känna sig granskad och bortgjord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Social ångest : att känna sig granskad och bort... av Anna Kåver (inbunden).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Handlingsorientering
  Kramero, 12 februari 2019

  Bra, verktyg för självhjälp och för terapeuter. Förmodligen den bästa boken som finns gällande social fobi och att införskaffa verktygen till att nå handling.

 2. Jag och social fobi
  Stina Jonason, 23 mars 2017

  Jag använder den under KBT behandling med psykolog och tycker att den är riktigt bra och lätt att ta in de tips och övningar som rekommenderas i boken. Önskar jag hade hittat den här boken för tio år sen.

 3. SICAL FOBI
  Sven Ingemar Hognert, 2 mars 2014

  Tyvärr har jag inte läst hela boken men det jag läst hittills tycker jag verkar som att resterande kommer att ge mycket.

 4. Arbetat kring denna bok tillsammans med en psykolog...
  Elin , 2 oktober 2013

  Arbetat kring denna bok tillsammans med en psykolog och fått goda resultat. Arbetssättet i boken kräver mycket träning och tid, du måste vara beredd på förändring! Funkar även att jobba runt själv, finns uppgifter och boken svarar själv på funderingar som uppkommer. Lycka till :)

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Social fobi : effektiv hjälp med kognitiv...