Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Stress
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2013-06-17
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
707 g
SAB
155.9042,Vebl,Doka
ISBN
9789147105410
Stress : gen, individ, samhälle (häftad)

Stress : gen, individ, samhälle

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-06-17
508
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken Stress har under ett decennium etablerat sig som den ledande kursboken om stress. Idag är det ingen som ifrågasätter att stress är en av våra största folkhälso- och nationalekonomiska utmaningar. De senaste 20 årens hjärnforskning har gett ovärderlig kunskap om hjärnans plasticitet, om hur miljön formar vår hjärnhälsa.
Vi är nu på väg in i en ny epok, där forskningen övertygande har visat hur viktigt det är att värna om den mentala hälsan, det mentala kapitalet - individens möjlighet att utveckla lärande, kreativ förmåga och social kompetens och att hantera den negativa stressens inverkan. Det nya och unika är vår kunskap om hur stress påverkar och kan hanteras hos individen och i samhället.
Boken belyser stress ur många olika infallsvinklar och hur människan påverkas kroppsligt, psykiskt och socialt. Helt nytt i denna upplaga är beskrivningen av hur miljö och gener samverkar och styr vårt biologiska maskineri, dvs. epigenetik.

Läs mer
Stora grupper av människor riskerar idag att drabbas av social jetlag - att leva i ett tomrum där de är fysiskt uppkopplade men inte socialt, emotionellt och intellektuellt upplever ett sammanhang. Nytt i denna upplaga är beskrivningen av strategier för att motverka detta och för att öka vår egen och arbetslivets motståndskraft mot stress. Här presenteras både beprövade och helt nya metoder för en effektiv stressbehandling på individ-, grupp-, organisations- och samhällsnivå.
Läs mer och lyssna här:
Godmorgon, världen!
Kulturnytt

Om författarna
Bokens författare är ledande svenska och internationella stressforskare som bidrar med sina betydande kunskaper, och hälften av kapitlen är nyskrivna. Huvudredaktörer är även denna tredje gång professor Bengt B. Arnetz och professor Rolf Ekman. Båda är internationellt verksamma, med lika mycket engagemang i vetenskapen som i samhällsdebatten om stress, hälsa och prestation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stress : gen, individ, samhälle
  2. +
  3. Stress och den nya ohälsan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stress och den nya ohälsan av Peter Währborg (inbunden).

Köp båda 2 för 951 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Stress : gen, individ, samhälle