Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Toyota Kata
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2013-08-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Qbf,658.301
ISBN
9789147111190

Toyota Kata : lärande ledarskap, varje dag

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-15
529
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Toyota Kata är det naturliga komplementet till The Toyota Way, boken som satte Lean på den internationella kartan. Den här boken ger nya insikter i Toyotas berömda ledningsprinciper och visar hur man praktisk går till väga för att leda och utveckla medarbetarna på ett sätt som fullt ut tar tillvara deras potential. Boken bygger på sex års forskning kring Toyotas personalstyrningsrutiner. Den klargör och illustrerar det organisatoriska mönster som Mike Rother har valt att benämna Kata: dels Förbättringskatan som är VAD man gör, dels Coachningskatan som visar HUR man gör. Toyota Kata ger chefer och ledare på alla nivåer pragmatiska modeller för både reflektion och handling i syfte att stärka organisationens långsiktiga konkurrenskraft. Boken har sålt i mer än 50 000 exemplar sedan 2009 och är översatt till flera språk.

Läs mer
"Toyota Kata är den första bok jag läst som beskriver tillämpningen av Lean på rätt sätt, dvs. hur man får människorna i en organisation att växa. En av svårigheterna med införandet av Lean är att förstå på vilket sätt ledarna måste agera - Toyota Kata beskriver detta på ett pedagogiskt och begripligt sätt." - Gert Frick, Vice President Global SPS Office, Scania
"Då och då kommer det ut en ny Lean-bok som verkligen ger läsaren en aha-upplevelse och knuffar förståelsen ett distinkt steg framåt. För mig var Toyota Kata en sådan bok. Den beskriver en mycket tilltalande kombination: en experimentell och utmaningsdriven förbättringsmetodik kompletterat med en handfast coachstruktur." - Magnus Lord, leg läk, civ ing., civ ek.
"I en sjukvård som dag för dag blir alltmer resurskrävande och komplex kommer praktisk lärande och ledarskapsmetodik, som i boken Toyota Kata, vara mycket viktig. Genom beskrivningar av Förbättrings- och CoachningsKATA förstår vi hur detta går till på Toyota. Vi har mycket att lära av dem." - Jonas Leo, överläkare/kirurg/förbättringscoach, Capio S:t Görans Sjukhus

Om författarna
Mike Rother är ingenjör, forskare, lärare och föredragshållare inom ämnen som management, ledarskap samt förbättrings- och förändringsarbete. Han har varit knuten till University of Michigan, the Industrial Technology Institute, Fraunhoferinstitutet och Dortmunds tekniska universitet. Rothers arbete har lett honom till ett stort antal företag runtom i världen, där han samarbetar med andra för att testa idéer och dela med sig av sina kunskaper. Han har tidigare skrivit Learning to See (1997; med John Shook), Training to See (2000; med John Shook) samt Creating Continuous Flow (2001; med Rick Harris). Mike Rother bor i Ann Arbor, USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Toyota Kata : lärande ledarskap, varje dag
  2. +
  3. The Toyota Way - 14 ledningsprinciper för Lean i världsklass

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Toyota Way - 14 ledningsprinciper för Lean ... av Jeffrey K Liker (inbunden).

Köp båda 2 för 1051 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Toyota Kata : lärande ledarskap, varje dag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Denna bok är den optimala inom LEAN... Tankesätt och...
    Krister Yderholt, 26 december 2013

    Denna bok är den optimala inom LEAN... Tankesätt och hela konceptet är otroligt bra, otroligt läsvärd... Så pass läsvärd att jag köpte två exemplar och gav bort en i julklapp...

Visa alla 1 recensioner