Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2016-08-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Frank, Cecilia (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
473 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147112692

Socialt arbete och internet : att förstå och hantera sociala problem på nya arenor

Häftad,  Svenska, 2016-08-25
522
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inom det sociala arbetets praktik ser vi en ökad närvaro av internetrelaterade problem. Samtidigt föredrar allt fler människor webbaserad hjälp, samt råd och stöd i relation till mer traditionella behandlings- och preventionsprogram, vilket öppnar för nya möjligheter för det sociala arbetet.

Författarna till denna bok utgår från aktuell forskning och ger vägledning i hur man kan förstå och hantera sociala problem på nya arenor. Genom internet finns kompletterande möjligheter till webbaserad behandling, terapi och nya former av stöd, råd och förebyggande socialt arbete.

Några områden som berörs är internet och identitetsskapande i tonåren, internet som social arena för individer med intellektuella funktionshinder, kränkande behandling och nätmobbning, onlinespel, sexköp på virtuella arenor, självhjälpsgrupper, juridik i offentlig verksamhet och socialt arbete på internet i praktiken.

Boken kan användas på högskolans kurser i socialt arbete. Den ger också kunskap och vägledning till socialtjänst, socialarbetare och personal på skolor om risker, men framför allt möjligheter kring socialt arbete på och med internet.

Om författarna
Huvudredaktörer för boken är Kristian Daneback och Emma Sorbring. Ett trettiotal medförfattare bidrar med kunskap inom sina respektive specialområden. Kristian Daneback är socionom, professor och viceprefekt vid Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Emma Sorbring är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Högskolan Väst, där hon är verksamhetsledare för den barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön.

Sagt om boken
"Socialt arbete och internet fyller ett stort och växande behov inom både socionomutbildningar och angränsande professionsutbildningar. Bokens innehåll, där webbaserade sociala arbetssätt presenteras tillsammans med behandlingen av juridiska frågor, gör att den kan rekommenderas inte bara till studenter vid sociala utbildningar utan även till yrkesverksamma inom det sociala fältet." - Lennart Nygren, professor i socialt arbete, Umeå universitet

"Boken är intressant och välskriven. Den tar upp viktiga frågeställningar som behöver diskuteras nu när det sociala arbetet mer och mer bedrivs på internet. Många unga föredrar hjälp via internet, mejl eller sms framför personliga besök. Internet ger nya möjligheter att hjälpa dem." Publicerades i BTJ-häftet nr 22, 2016. Lektör Annette Sjöberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete och internet : att förstå och hantera sociala problem på nya arenor
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna