Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2016-08-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Frank, Cecilia (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
473 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147112692
Socialt arbete och internet : att förstå och hantera sociala problem på nya arenor (häftad)

Socialt arbete och internet : att förstå och hantera sociala problem på nya arenor

Häftad Svenska, 2016-08-25
407
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Inom det sociala arbetets praktik ser vi en ökad närvaro av internetrelaterade problem. Samtidigt föredrar allt fler människor webbaserad hjälp, samt råd och stöd i relation till mer traditionella behandlings- och preventionsprogram, vilket öppnar för nya möjligheter för det sociala arbetet.

Läs mer
Författarna till denna bok utgår från aktuell forskning och ger vägledning i hur man kan förstå och hantera sociala problem på nya arenor. Genom internet finns kompletterande möjligheter till webbaserad behandling, terapi och nya former av stöd, råd och förebyggande socialt arbete.
Några områden som berörs är internet och identitetsskapande i tonåren, internet som social arena för individer med intellektuella funktionshinder, kränkande behandling och nätmobbning, onlinespel, sexköp på virtuella arenor, självhjälpsgrupper, juridik i offentlig verksamhet och socialt arbete på internet i praktiken.
Boken kan användas på högskolans kurser i socialt arbete. Den ger också kunskap och vägledning till socialtjänst, socialarbetare och personal på skolor om risker, men framför allt möjligheter kring socialt arbete på och med internet.
Huvudredaktörer för boken är Kristian Daneback och Emma Sorbring. Ett trettiotal medförfattare bidrar med kunskap inom sina respektive specialområden.

Om författarna
Kristian Daneback är socionom, professor och viceprefekt vid Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Emma Sorbring är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Högskolan Väst, där hon är verksamhetsledare för den barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete och internet : att förstå och hantera sociala problem på nya arenor
  2. +
  3. Barn- och ungdomsvetenskap : grundläggande perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn- och ungdomsvetenskap : grundläggande pers... av Thomas Johansson, Emma Sorbring (inbunden).

Köp båda 2 för 1017 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna