Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
747 g
SAB
Vphb
ISBN
9789147112777
Hemsjukvård : olika perspektiv på trygg och säker vård (häftad)

Hemsjukvård : olika perspektiv på trygg och säker vård

Häftad Svenska, 2019-03-15
416
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hemsjukvård blir en allt större del av svensk hälso- och sjukvård. Det är viktigt att vården som patienter får i det egna hemmet kännetecknas av trygghet, kvalitet och patientsäkerhet.
I denna antologi åskådliggörs patientsäkerhet inom hemsjukvården utifrån ett systemteoretiskt perspektiv, med ett stort antal patientfall som exempel.

Läs mer
Här beskrivs hur synen på patientsäkerhet har utvecklats fram till idag, olika teoretiska modeller för att förstå säkerhet och orsaken till att olyckor sker eller inte sker. Boken belyser patientsäkerhet inom olika områden som palliativ vård i hemmet, hemrehabilitering och öppenvårdspsykiatri, samt etiska dilemman och specifika riskområden som finns inom hemsjukvård, såsom hot och våld. Vidare tar boken upp patienters och anhörigas roller och möjligheter att medverka till en säker och trygg vård, liksom personalens arbetsvillkor och ledningens ansvar för patientsäkerhet. Boken avslutas med en beskrivning av de utmaningar och möjligheter för en patientsäker vård som följer av digitalisering och ny teknik.
Hemsjukvård riktar sig till alla som på olika sätt är verksamma eller studerande inom hemsjukvård, eller på andra sätt kommer i kontakt med hemsjukvård.

Om författarna
Redaktörer för boken är Mirjam Ekstedt och Maria Flink. Båda forskar om olika aspekter av trygg och säker vård, och om patienters delaktighet i egenvård vid Linnéuniversitetet och Karolinska Institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemsjukvård : olika perspektiv på trygg och säker vård
  2. +
  3. Hemsjukvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemsjukvård av Eva Drevenhorn (häftad).

Köp båda 2 för 750 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hemsjukvård : olika perspektiv på trygg o...