Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
532
Utgivningsdatum
2018-11-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 198 x 25 mm
Vikt
1191 g
ISBN
9789147112999
Geriatrisk omvårdnad (häftad)

Geriatrisk omvårdnad

(4 röster)
Häftad Svenska, 2018-11-07
699
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Boken handlar om den äldre patienten och beskriver de principer och särdrag som kännetecknar geriatrisk omvårdnad. Den innehåller särskilda kapitel om den geriatriska patienten i hemmet, i olika former av äldreboende och på sjukhus. En av delarna beskriver ett urval av de vanligaste sjukdomarna och besvären som drabbar äldre. Sista delen av boken handlar om livets slut.

Läs mer
Ett centralt tema i boken är förmågan att ge integritetsbevarande omvårdnad, bland annat genom att låta patienten delta i beslutsfattandet, genom att se patienten som personen bakom ålderdom och sjukdom och genom att stödja och bidra till den äldres förmåga att hantera sin situation. Hälsofrämjande och förebyggande arbete framhävs också som viktigt i allt arbete i omvårdnaden om äldre människor. I denna andra upplaga är alla kapitlen uppdaterade och omarbetade i större eller mindre grad. Ett nytt kapitel har fått plats: Osteoporos och frakturer i del IV. Det har varit en ambition att generell kunskapsutveckling återspeglas i boken, och att helheten och sammanhangen mellan delarna är tydliggjort i de olika kapitlen.

Om författarna
Huvudredaktörer är Marit Kirkevold, Karin Brodtkorb och Anette Hylen Ranhoff.
Boken är översatt från norska och anpassad till svenska förhållanden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geriatrisk omvårdnad
  2. +
  3. Äldres hälsa och ohälsa : en introduktion till geriatrisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äldres hälsa och ohälsa : en introduktion till ... av Anna Ekwall, Gunilla Carlsson, Lise-Lotte Dwyer, Henrik Eriksson, Agneta Fänge (häftad).

Köp båda 2 för 1077 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna