Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1056
Utgivningsdatum
2018-03-15
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
248 x 175 x 54 mm
Vikt
2079 g
SAB
Ve,616
ISBN
9789147113262
Internmedicin (inbunden)

Internmedicin

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-03-15
1209
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Internmedicin Kan levereras innan julafton
Internmedicin beskriver uppkomstmekanismer, förlopp och medicinsk handläggning av den stora grupp sjukdomar som involverar kroppens centrala organsystem, inklusive hjärta-lungor-cirkulation, mage-tarm-lever, benmärg-blod, njurar, rörelseorgan och hormonsekretion.

Internmedicin utkom första gången 1978 och har sedan dess varit en uppskattad kunskapskälla för medicinstuderande under hela utbildningen liksom en oumbärlig uppslagsbok för kliniskt verksamma läkare. I denna sjätte reviderade upplaga är en majoritet av kapitlen nyskrivna eller grundligt uppdaterade. Som tidigare utgörs författarlistan av Sveriges ledande kliniska specialister och forskare inom sina respektive områden. Varje sjukdomstillstånd beskrivs detaljerat med uppgifter om bland annat etiologi, symtom, utredning och behandling. Framställningen är rikt illustrerad, och i varje kapitel belyser man den centrala handläggningen med kliniska patientfall.

Sagt om boken
"[...] Det är en mycket välskriven och innehållsrik bok som lämpar sig utmärkt som lärobok för de som studerar medicin. Texten är rikt illustrerad med fotografier och tabeller. Den kan varmt rekommenderas speciellt till den avsedda målgruppen, läkarstudenter, men kan även vara utmärkt som referensverk på medicinska avdelningar. Det finns stora skillnader jämfört med den tidigare upplagan och mycket av innehållet är uppdaterat med tanke på aktuell forskning och behandlingsmetoder. Tidigare upplagor bör därför bytas ut." Lars Svensson, lektör, BTJ-häftet nr 14, 2018.

Om författarna
Ulf Dahlström är professor emeritus vid Linköpings universitet samt överläkare och specialist i internmedicin och kardiologi vid Kardiologiska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping. Stergios Kechagias är professor i internmedicin och hepatologi vid Linköpings universitet och överläkare vid Mag-tarmmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping. Leif Stenke är professor i internmedicin och hematologi vid Karolinska institutet samt överläkare vid Hematologiskt centrum, Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Internmedicin
 2. +
 3. Omvårdnad & medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad & medicin av Anna Ekwall, Anna M Jansson, Sara Adolfsson, Magdalena Annersten Gershater, Jenny Aronsen Torp (häftad).

Köp båda 2 för 1960 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Internmedicin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän
  Joel , 9 december 2020

  Perfekt bok till marknadens bästa pris, utmärkt till många av läkarprogrammets terminer.

  Tveka inte på att börja använda den tidigt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Kardiovaskulär medicin

  Ulf Dahlström, Lena Jonasson

  Kardiovaskulär medicin är den första heltäckande svenska kursboken inom området. Boken ger en helhetssyn på och samlad kunskap om ämnet och beskriver övergripande patofysiologi, kliniska aspekter och diagnostiska metoder. De olika kardiovaskulära ...

 • Veckovis : en antologi om svensk veckopress

  Peter Carelli, Ulf Dahlström

  Alla har vi en relation till veckotidningar. Oavsett om vi är regelbundna läsare eller inte är det ett samhällsfenomen vi har åsikter om. Författarna till artiklarna i denna antologi om svensk veckopress är dels forskare som på olika sätt dokument...