Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2018-01-03
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Landström, Lena (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
606 g
SAB
Oepb,363.2
ISBN
9789147113408
Polisen - verksamhet och arbete (häftad)

Polisen - verksamhet och arbete

Häftad Svenska, 2018-01-03
513
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Polisens arbete är i behov av mångvetenskapliga perspektiv och kunskaper. Det här är alltså inte en handbok med facit för polisarbete, utan ett bidrag till att belysa polisen i olika perspektiv på verksamheten och arbetet.

Läs mer
Vad gör Polisen - och varför?
Polisens verksamhet griper över en mängd olika områden i det svenska samhället, och det har blivit allt svårare att avgränsa vad som är kärnan i det alltmer komplexa polisarbetet. Utgångspunkten för denna bok är att polisen därför är i allt större behov av mångvetenskapliga perspektiv och kunskaper. Boken ska alltså inte läsas som en handbok med facit för polisarbete, utan som ett bidrag till att belysa polisen utifrån olika perspektiv på verksamheten och arbetet.
Bokens första del beskriver och problematiserar Polisen som myndighet, dess roll inom statsmakten och olika principer för styrning, inriktning och organisering av arbetet. Den andra delen är mer specifik med fokus på centrala delar av polisens arbete kring brott - såväl förebyggande arbete som brottsutredning och konsekvenser för den som utsatts för brott.
Boken riktar sig till både blivande poliser och redan aktiva yrkesutövare. Tanken är att den ska kunna passa in på olika nivåer inom grundutbildningen och inom ramen för fortbildning av polisanställda. Det mångvetenskapliga innehållet gör den även intressant för en bredare publik med intresse för polisiära frågor.

Om författarna
Redaktörerna är verksamma som lärare och forskare vid Umeå universitet, Niklas Eklund vid Statsvetenskapliga institutionen och Lena Landström vid Juridiska institutionen. De flesta medverkande författare har anknytning till polisutbildning och Umeå universitet, men representerar skilda inriktningar och kunskapsområden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Polisen - verksamhet och arbete
 2. +
 3. Polislagen : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polislagen : en kommentar av Nils-Olof Berggren, Johan Munck (häftad).

Köp båda 2 för 1090 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Eklund

 • Dogmer som dödar : Vägval för svensk narkotikapolitik

  Niklas Eklund, Mikaela Hildebrand, Jan Blomqvist, Catherine Cook, Disa Dahlman

  Långt fler människor dör av överdoser i Sverige än i de flesta andra EU-länder. Familjer har slagits i spillror och tusentals människor har mist livet efter att ha förvägrats smittförebyggande insatser, överdoshävande läkemedel, livräddande läkeme...

 • Handbook of Administrative Reform

  Jerri Killian, Niklas Eklund

  The field of public administration currently lacks sufficient resources for understanding the rationale, implications, and inherent practices of reforming government administration around the world.The Handbook of Administrative Reform satisfies t...