Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2020-04-03
Upplaga
3
Förlag
Liber
SAB
Vpg
ISBN
9789147113590
Klinisk omvårdnad 1 (inbunden)

Klinisk omvårdnad 1

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-03
770
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Klinisk omvårdnad 1 är del ett av en serie om två böcker. Klinisk omvårdnad del 1 och 2 tydliggör vilka konsekvenser olika sjukdomar och skador har för patienten. Hur upplever patienten att vara sjuk, hur påverkas hens grundläggande behov och vilka copingstrategier behövs?

Läs mer
Böckerna tillhandahåller systematisk kunskap om datainsamling, de kliniska bedömningar och omvårdnadsåtgärder som behövs för att kunna tillgodose patientens grundläggande behov samt om sjuksköterskans ansvar och kompetens i sin professionsutövning.

Alla kapitel har en liknande struktur, vilket gör det enkelt att orientera sig. Texterna är granskade av svenska experter och anpassade till svenska förhållanden.

Böckerna vänder sig till blivande sjuksköterskor och kan användas som referens för sjuksköterskor inom olika verksamhetsområden

Om författarna
Dag-Gunnar Stubberud är intensivvårdssjuksköterska och har en fil.kand. i vårdvetenskap. Han är förstelektor vid magisterutbildning i intensivvård vid högskolan i Oslo. Stubberud har tillsammans med Grønseth haft huvudansvaret för denna revision och är medförfattare till flera kapitel.

Randi Grønseth är sjuksköterska, har en fil.kand. i vårdvetenskap och arbetar som förlagsredaktör. Grønseth har haft förlagsansvaret för revisionen. Hon är också medredaktör och medförfattare till några kapitel.

Hallbjørg Almås är sjuksköterska och lärare med lektorskompetens, och har lång erfarenhet som förlagsredaktör (numera pensionerad). Almås är författare till flera kapitel i boken och har i de tidigare utgåvorna av Klinisk omvårdnad varit huvudredaktör och huvudförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk omvårdnad 1
 2. +
 3. Klinisk omvårdnad 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk omvårdnad 2 av Dag-Gunnar Stubberud, Randi Grønseth, Hallbjørg Almås (inbunden).

Köp båda 2 för 1475 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Klinisk omvårdnad 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Erik Hellberg (Linköping), 23 februari 2021

  Jag läser till specialistundersköterska och det är naturlig del för mig att läsa om mer avancerade omvårdnad, vilket den här boken ur alla perspektiv bjuder på. En del är på sjuksköterskenivå och kanske högre men det finns mycket nyttigt i boken för undersköterskan som vill lära sig mera och utveckla sina kunskaper.

 2. Bra men tråkigt!
  Moa, 16 oktober 2020

  Det har bara kommit en ny upplaga av klinisk omvårdnad 1 och inte 2, vilket gjort att några kapitel fallit bort. Tråkigt eftersom det är bra och tydliga böcker! Hade hellre köpt den äldre upplagan av bok 1 för att få med alla kapitel, men den finns tyvärr inte.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna