Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
454
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
8
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
677 g
SAB
Vh
ISBN
9789147114276
Akut pediatrik (häftad)

Akut pediatrik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-22
437
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Svår sjukdom hos barn och ungdomar kan snabbt bli livshotande. I akuta situationer är det därför mycket värdefullt med en vägledning för att man snabbt ska kunna vidta rätt åtgärder. Akut pediatrik beskriver de omedelbara och ofta livräddande insatser som krävs vid allvarliga akuta sjukdomstillstånd och olyckor.

Läs mer
Sedan den förra upplagan har boken genomgått en omfattande revidering med utgångspunkt från nya kunskaper om diagnostik och behandling samt aktuella vårdprogram. Samtidigt har den behållit sitt ursprungliga fokus på områden som bland annat akut återupplivning av nyfödda, infektioner, drunkning, metabola sjukdomar, vätskebehandling, diabetes och akuta hjärtsjukdomar m.m. Samtliga läkemedelsdoseringar har dessutom granskats av experter på området.
Akut pediatrik är skriven av Sveriges främsta experter inom barnmedicin. Boken vänder sig till läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som träffar akut sjuka barn i sitt yrke. Boken lämpar sig också för allmänläkare, barnmorskor och distriktssköterskor, liksom för blivande läkare och sjuksköterskor samt specialistutbildningar av dessa yrkesgrupper.

Om författarna
SVANTE NORGREN är överläkare och chef på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm.
JONAS F. LUDVIGSSON är professor i experimentell epidemiologi, Karolinska institutet, och överläkare på Örebro universitetssjukhus.
MIKAEL NORMAN är professor i pediatrik, Karolinska institutet, och överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akut pediatrik
  2. +
  3. Akutmedicin - Handbok i Akutserien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutmedicin - Handbok i Akutserien av Lars Lind, Thomas Olsson, Urban Säfwenberg (häftad).

Köp båda 2 för 785 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna