Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Logistik
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2019-03-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 15 mm
Vikt
741 g
SAB
Qbkc
ISBN
9789147125609
Logistik Fakta och övningar (häftad)

Logistik Fakta och övningar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-03-05
608
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Logistik, eller materialadministration som det ibland också kallas, innebär en helhetssyn på det fysiska flödet från tillverkare till slutkund. Förmågan att lösa transport, lager, inköp och produktion på ett effektivt sätt är ofta nyckeln till överlevnad på en konkurrensutsatt marknad. IT och internet är verktyg som ger logistiken nya möjligheter när stora varumängder ska hanteras så rationellt och kostnadsmedvetet som möjligt.

Läs mer
Boken Logistik förklarar grunderna i logistik och beskriver enkelt och tydligt komplicerade begrepp. Logistik ger grundläggande förståelse för ämnet och följer ett flödestänkande.

Leveransprocesser och olika logistikstrategier förklaras här på ett enkelt och tydligt sätt. Ett kapitel kopplar samman logistik och aktuella miljöfrågor. Nya branschexempel och verkliga beskrivningar visar hur effektiv logistik ger högre lönsamhet.
Läromedlet innehåller en fakta- och övningsbok med facit. I boken finns även många omfattande projektuppgifter som eleverna kan arbeta med.

Till materialet finns en lärarhandledning med pedagogiska tips, lösningar, Powerpoint-presentationer, provuppgifter och facit.

Logistik:
- ger grundläggande förståelse för ämnet
- förklarar logistik ur företagarperspektivet
- beskriver enkelt och tydligt komplicerade begrepp
- följer ett flödestänkande
- kräver inga förkunskaper i företagsekonomi
- kan användas i flertalet branscher

Materialet täcker dels gymnasieskolans och komvux kursplaner för Logistik 1 och 2, dels också det stora antalet grundläggande logistikkurser inom YH. Det kan också användas till grundkurser i näringslivet eftersom innehållet går utmärkt att tillämpa på olika branscher.

Tips! Boken passar även som referenslitteratur för kurser i Transport och spedition samt Inköp och varuhantering. Innehållet täcker även stora delar av Lager och terminal samt Godshantering.

Om författarna
Författaren Håkan Martinsson arbetar som lärare inom gymnasie- och vuxenutbildningen och yrkeshögskolan (YH) samt utför konsultuppdrag åt företag. Han är civilingenjör och ekonom och har i många år utformat kurser och logistikutbildningar samt undervisat i logistik på olika nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Logistik Fakta och övningar
  2. +
  3. Logistik : läran om effektiva materialflöden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Logistik : läran om effektiva materialflöden av Patrik Jonsson, Stig-Arne Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 1112 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Logistik Fakta och övningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En introduktion till grunderna i logistik
    Björn Rosenlund, 10 januari 2021

    SÅ fungerar logistik. En bra bok att börja med för nybörjare och praktikanter inom logstik som tar upp grunderna . kräver en grundläggande matematisk förmåga och ett intresse för transportlösningar, En bra bok för handledare också, kanske bör ta upp kundrelationer och vikten av dessa också.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Håkan Martinsson