Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2019-08-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 169 x 15 mm
Vikt
451 g
SAB
Vnaaa
ISBN
9789147125920
Hälsopromotion i teori och praktik : olika arenor och målgrupper (häftad)

Hälsopromotion i teori och praktik : olika arenor och målgrupper

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-08-05
504
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälsopromotion i teori och praktik : olika arenor och målgrupper Kan levereras innan julafton
Hälsa är en viktig faktor när det kommer till välbefinnande genom livet. Hälsopromotion skapar förutsättning för hälsa under livets olika faser och ett gott åldrande. Med hälsopromotion menas hälsoarbete med salutogen ansats och handlar om att ta tillvara människors resurser på olika sätt. I denna bok beskrivs hälsopromotiva teorier och utgångspunkter, samt hälsopromotiva praktiska exempel där teorierna tillämpas.

De praktiska exemplen har fokus på skola, arbetsliv, offentliga verksamheter med hälsoinriktning och utsatta grupper i samhället, med olika målgrupper, såsom barn, vuxna i arbetslivet och nyanlända. Innehållet i boken rör sig inom olika samhälleliga verksamhetsområden och inspirerar till hälsopromotiva insatser på individ-, grupp-, organisations- och samhällsnivå.

Boken riktar sig till studenter och yrkesverksamma inom det hälsovetenskapliga ämnesområdet. Den kan även vara användbar inom andra ämnesområden som exempelvis socialt arbete, arbetsvetenskap och utbildningsvetenskap.

Om författarna
Åsa Bringsén och Petra Nilsson Lindström är båda lektorer och undervisar i folkhälsovetenskap vid Högskolan Kristianstad. De har många års erfarenhet av aktionsinriktad promotionsforskning för hälsa och hälsoarbete på olika arenor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsopromotion i teori och praktik : olika arenor och målgrupper
  2. +
  3. Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser av Janeth Leksell, Margret Lepp (häftad).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsopromotion i teori och praktik : olika arenor och målgrupper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hälsopromotion som styrka och möjligheter
    Anna , 12 oktober 2020

    Tydliga och bra begreppsdefinitioner samt redovisning av vetenskapliga studier, vilka är baserade på ett hälsopromotivt förhållningssätt. Dessa studier redovisas på ett mycket intressant och pedagogiskt sätt. Boken förmedlar skillnaden mellan ett "hälsofrämjande arbete" som utgår från risker och problem, vilket egentligen är ett förebyggande arbete (men som är ett vanligt förekommande sätt att tänka), och till ett hälsofrämjande arbete som ser värde och positiv utveckling, d v s det som verkligen är hälsopromotion ur ett salutogent synsätt.

Visa alla 1 recensioner