Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-07-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 170 x 18 mm
Vikt
586 g
SAB
Ucce,Td
ISBN
9789147126170
Vektoranalys (häftad)

Vektoranalys

Häftad Svenska, 2019-07-03
478
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Läroböcker i vektoranalys är ofta kortfattade. Denna bok, som kan användas för såväl grundläggande som mer avancerade kurser, behandlar ämnet mer utförligt.

Läs mer
Bokens pedagogiska idé skiljer sig markant från liknande böcker. Återkommande inslag är tydligt formulerade problem som fångar det centrala i vektoranalysen. Syftet med problemen är dels att väcka intresse för den teori och de metoder som behandlas, dels att stimulera till aktivt lärande.
Boken innehåller genomarbetade och lättillgängliga teoriavsnitt - som börjar med grundläggande vektoralgebra och slutar med kartesiska tensorer och en härledning av vektoranalysens huvudsats. Dessutom ingår ett stort antal konkreta exempel och många tillämpningar. Sist i varje kapitel finns en sammanfattning av den viktigaste teorin och övningsuppgifter med svar. Ledningar och fullständiga lösningar finns på Libers webbplats. Där finns även ett Appendix med tillämpningar.

Om författarna
Jan Scheffel är professor i teoretisk fusionsplasmafysik vid KTH i Stockholm. Han har lång erfarenhet av undervisning och pedagogisk utveckling. År 2014 tilldelades han KTH:s pedagogiska pris.
Lorenzo Frassinetti är lektor i experimentell fusionsplasmafysik vid KTH och har mångårig erfarenhet av undervisning i vektoranalys på programmen Elektroteknik och Civilingenjör och lärare. År 2014 tilldelades han priset Årets lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vektoranalys
  2. +
  3. Mekanik - Statik och dynamik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mekanik - Statik och dynamik av Per-Åke Jansson, Ragnar Grahn, Mikael Enelund (kartonnage).

Köp båda 2 för 984 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »