Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
180 x 147 x 10 mm
Vikt
216 g
SAB
Fc
ISBN
9789147126637
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm (häftad)

Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm

Häftad Svenska, 2018-03-07
177
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm är en titel i vårt koncept "Svenska med SO" - som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

Läs mer
En berättelse om Stockholms blodbad och människorna som hamnade mitt i
Bondpojken Olof reser från Brännkyrka till Stockholm för att söka arbete. Stockholm skiljer sig mycket från det som Olof är van vid. Här är råttorna stora som katter, katterna stora som smågrisar och husen står så tätt att man inte kan gå mellan dem. Olof blir snart vän med ett föräldralöst tvillingpar som bor i staden. Stockholm håller på att förbereda sig för att Sveriges nya kung, Kristian II, ska komma på besök. Ett besök som slutar med förskräckelse för stadens invånare, och Olof hamnar mitt i händelserna.

Kostnadsfritt Lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd på liber.se att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Fler titlar i "Svenska med SO"
Fröken Europa
Gudarnas krig
Världsklass
Det går en mördare lös - en historia från år 1721

Om författarna
Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser. Kalle har även skrivit Gudarnas krig och Det går en mördare lös - en historia från 1721, i samma serie.

Kalle Holmqvist tilldelades Spårhunden 2020, Svenska Deckarakademins pris för bästa barn-/ungdomsdeckare, för Det går en mördare lös - en historia från 1721.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm
  2. +
  3. Rivstart A1+A2 Övningsbok, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rivstart A1+A2 Övningsbok, andra upplagan av Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm (häftad).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kalle Holmqvist