Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska med SO
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
180 x 147 x 10 mm
Vikt
216 g
SAB
Fc
ISBN
9789147126637
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm (häftad)

Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm

Häftad,  Svenska, 2018-03-07
179
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
 • Lärarstöd till Blodbadet
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm är en titel i vårt koncept "Svenska med SO" som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

En berättelse om Stockholms blodbad
Bondpojken Olof reser från Brännkyrka till Stockholm för att söka arbete. Stockholm skiljer sig mycket från det som Olof är van vid. Här är råttorna stora som katter, katterna stora som smågrisar och husen står så tätt att man inte kan gå mellan dem. Olof blir snart vän med ett föräldralöst tvillingpar som bor i staden. Stockholm håller på att förbereda sig för att Sveriges nya kung, Kristian II, ska komma på besök. Ett besök som slutar med förskräckelse för stadens invånare, och Olof hamnar mitt i händelserna.

Kostnadsfritt lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd på liber.se att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Om författaren
Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser. Kalle har även skrivit Gudarnas krig och Det går en mördare lös - en historia från 1721, i samma serie.

Sagt om boken
Det går en mördare lös - en historia från 1721 har tilldelats Spårhunden 2020, Svenska Deckarakademins pris för bästa barn-/ungdomsdeckare.

"Den sociala skildringen är bitsk. De många fattiga har ytterst små möjligheter medan de rika förser sig. Även prästerskapet står på de besuttnas sida. Här finns dock plats även för vänlighet och hjälpsamhet, oftast mellan fattiga likar. Stadsmiljön upplevs genom Olofs ögon, vilket ger liv åt beskrivningarna. Handlingen är spännande som i en äventyrsbok." Ur recension av Gunnar Åberg, BTJ-häftet nr 11, 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm
 2. +
 3. Snacka snyggare : den stora boken om vardagsretorik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snacka snyggare : den stora boken om vardagsret... av Elaine Eksvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kalle Holmqvist

 • SOS 5

  Ingrid Berlin, Åsa Colliander Celik, Johan Eriksson, Kalle Holmqvist, Börge Ring

 • SOS 4

  Ingrid Berlin, Åsa Colliander Celik, Johan Eriksson, Kalle Holmqvist, Börge Ring

 • SOS 6

  Ingrid Berlin, Åsa Colliander Celik, Johan Eriksson, Kalle Holmqvist, Börge Ring

 • SOS Historia 4-6

  Kalle Holmqvist