Hälso- och sjukvårdsrätt : en introduktion för professionsutbildningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2018-01-19
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
238 x 168 x 8 mm
Vikt
253 g
SAB
Vp-c:oe
ISBN
9789147126989

Hälso- och sjukvårdsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-01-19
399
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälso- och sjukvårdsrätt är en bok för dig som arbetar inom hälso- och sjukvården eller som kommer i kontakt med hälso- och sjukvårdens rättsliga regleringar.

Boken redogör på ett lättillgängligt sätt för de delar av juridiken som avhandlar området. Den belyser även sjukvårdens bestämmelser om samverkan, i synnerhet med socialtjänsten, det vill säga anknytande bestämmelser inom andra rättsområden. I anslutning till varje kapitel finns instuderingsfrågor och lästips.

Regelsystemen är uppföljda fram till den 1 september 2017, men hänsyn har även tagits till den kommande nya kommunallagen (2017:725) som träder ikraft den 1 januari 2018 samt till det nya den dataskyddsförordningen (EU 2016/679) eller GDPR som träder i kraft den 25 maj 2018.

Om författarna
Annika Staaf är jur. kand. och fil. dr i rättssociologi samt docent i socialt arbete inriktning rättsvetenskap. Hon arbetar som universitetslektor i rättsvetenskap vid Malmö högskola, knuten till institutionen för kriminologi, samt avdelningarna för socialt arbete och rättsvetenskap vid Linné universitetet. Lotta Wendel är jur. kand. och universitetsadjunkt vid Malmö högskola samt knuten till juridiska institutionen vid Lunds universitet. Lars Zanderin är fi l. lic. i statsvetenskap, fi l.dr i rättssociologi och universitetslektor (em.) i politologi vid Linnéuniversitetet samt knuten till Enheten för rättssociologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälso- och sjukvårdsrätt : en introduktion för professionsutbildningar
  2. +
  3. Juridik för socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik för socialt arbete av Therése Fridström Montoya (häftad).

Köp båda 2 för 906 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna