Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Njurmedicin
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
5
Förlag
Liber
ISBN
9789147130573
Njurmedicin (inbunden)

Njurmedicin

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2020-09-18
903
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Njurmedicin presenteras här i sin femte upplaga. Samtliga kapitel har genomgått en omfattande bearbetning med utgångspunkt i den senaste evidensen. Ett nyskrivet kapitel om elektrolyt- och syra-basreglering har lagts till. Njurmedicin ger därmed en bred framställning av dagens diagnostik och terapi av medicinska njursjukdomar.

Boken är indelad i fyra avdelningar som behandlar njurarnas anatomi, funktion och diagnostik, njurens sjukdomar, utredning och behandling av akut och kronisk njursvikt, samt översikter av njurarnas roll i generella sjukdomstillstånd som högt blodtryck och hjärtsjukdom.

Boken riktar sig till läkarutbildningen på grundnivå och till specialistutbildningarna inom invärtesmedicin, kirurgi och intensivvård. Den har sin givna plats även i andra vårdutbildningar och i fortbildningen i sluten och öppen vård. Som uppslagsbok i vardagsarbetet på sjukhus och mottagningar runt om i landet fyller Njurmedicin ett stort behov.

Om författarna
Redaktörerna Mattias Aurell, Ola Samuelsson, Gregor Guron och Aso Saeed - alla njurmedicinare från Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg - har samlat ledande svenska experter och själva skrivit om sina specialområden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Njurmedicin
  2. +
  3. Neurologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Neurologi av Dag Nyholm, Joachim Burman (inbunden).

Köp båda 2 för 1806 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »