Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2020-02-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Eabd
ISBN
9789147131778
Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik (häftad)

Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-02-17
274
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varje dag påverkas vi av estetiska uttryck som kommunicerar till oss på olika sätt. Men hur kan vi lära barn att tolka och förstå dessa uttryck? Och hur kan vi ge dem möjligheter att uttrycka sig genom bild, drama, dans, musik och rytmik?

Estetiska uttrycksformer i teori och praktik handlar om hur lärare och blivande lärare för barn i förskola och grundskolans lägre stadier i sitt arbete kan använda sig av olika slags estetiska uttryck. Författarna ger inspiration och ökad tilltro till den egna förmågan att undervisa i, om och genom olika slags estetiska uttrycksformer. I boken ges konkreta tips och redskap som lärare kan använda sig av i sin utbildning.

Läs mer
Boken är indelad i två delar. Den första delen behandlar estetik och estetiska uttrycksformer i teori och praktik och den andra delen fokuserar på bild-, drama- och musikdidaktik i teori och praktik. Varje kapitel avslutas med frågor för didaktiska reflektioner.

Om författarna
Författarna som bidrar med kapitel i denna antologi har alla flerårig erfarenhet av undervisning i förskola, grundskola eller musik- och kulturskola. Några arbetar idag som forskare och lärare inom högre utbildning och undervisar studenter i lärarutbildning och några arbetar som lärare och undervisar barn och elever i förskole- och skolålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik
  2. +
  3. Läroplansteori för lärare : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori för lärare : en introduktion av Silvia Edling (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Ehrlin

  • Musikvetenskap för förskolan

    Maria Calissendorff, Anna Ehrlin, Claes Ericsson, Cecilia Ferm Thorgersen, Sevn-Erik Holgersen

    Musikvetenskap för förskolan presenterar den mångfasetterade kunskap som finns om barn och musik. Barn som börjar förskolan har många erfarenheter av musik. Redan i fosterlivet har barnen hört musik och sång, som riktigt små har de blivit lugnade ...