Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2020-02-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
9 x 196 x 134 mm
Vikt
215 g
SAB
Eabd
ISBN
9789147131778

Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-02-17
282
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje dag påverkas vi av estetiska uttryck som kommunicerar till oss på olika sätt. Men hur kan vi lära barn att tolka och förstå dessa uttryck? Och hur kan vi ge dem möjligheter att uttrycka sig genom bild, drama, dans, musik och rytmik?

Estetiska uttrycksformer i teori och praktik handlar om hur lärare och blivande lärare för barn i förskola och grundskolans lägre stadier i sitt arbete kan använda sig av olika slags estetiska uttryck. Författarna ger inspiration och ökad tilltro till den egna förmågan att undervisa i, om och genom olika slags estetiska uttrycksformer. I boken ges konkreta tips och redskap som lärare kan använda sig av i sin utbildning.

Boken är indelad i två delar. Den första delen behandlar estetik och estetiska uttrycksformer i teori och praktik och den andra delen fokuserar på bild-, drama- och musikdidaktik i teori och praktik. Varje kapitel avslutas med frågor för didaktiska reflektioner.

Sagt om boken
"Boken ger motivation, inspiration och förståelse för de olika ämnenas karaktär och hur dessa främjar barnets utveckling till medskapande. Stor vikt läggs också vid vad pedagogen behöver av förståelse, förhållningssätt, kunskap och attityd till den egna förmågan i en problemlösande, undersökande och meningsskapande process. ... ger mycket bra pedagogiskt stöd och argument för undervisningen i ämnena." Eva Lexell Törnblom, BTJ nr 8, 2020.

Om författarna
Författarna som bidrar med kapitel i denna antologi har alla flerårig erfarenhet av undervisning i förskola, grundskola eller musik- och kulturskola. Några arbetar idag som forskare och lärare inom högre utbildning och undervisar studenter i lärarutbildning och några arbetar som lärare och undervisar barn och elever i förskole- och skolålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Ehrlin

 • Pedagogisk takt

  Anna Ehrlin, Linda Jonsson

  Med utgångspunkt i begreppet pedagogisk takt lyfter den här boken fram betydelsen av att lärare över tid utvecklar en pedagogisk taktkänsla i det möte som sker i undervisningen. Denna taktkänsla relateras till lärarens didaktiska och relationella ...

 • Musikvetenskap för förskolan

  Maria Calissendorff, Anna Ehrlin, Claes Ericsson, Cecilia Ferm Thorgersen, Sevn-Erik Holgersen

  Musikvetenskap för förskolan  presenterar den mångfasetterade kunskap som finns om barn och musik. Barn som börjar förskolan har många erfarenheter av musik. Redan i fosterlivet har barnen hört musik och sång, som riktigt små har de bliv...