Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-01-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
200 g
SAB
Qba
ISBN
9789147131785

Att leda i kris

Häftad,  Svenska, 2020-01-08
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En kris behöver inte bli en katastrof - om den hanteras på rätt sätt. De snabba förändringarna i vår omvärld gör att risken för ett företag att drabbas av en kris är större idag, och det innebär en ökad sårbarhet. Det företag som hanterar krisen på ett bra sätt kan få ett större förtroende från kunder och allmänhet och till och med ett ökat aktievärde. En illa hanterad kris kan däremot resultera i det motsatta.

Ett företag behöver vara förberett på hur man ska hantera situationen om en kris uppstår. Det gäller att veta vad man som ledare ska göra och hur. Här får du kunskap om vad som definierar en kris, hur människor fungerar i en utsatt situation och hur du kan vara en bra ledare.

Du får konkreta verktyg att använda innan krisen händer och under tiden den pågår. Du får också veta vad du bör göra efteråt för att återställa organisationen, och minska skadan.

Boken innehåller också ett antal intervjuer med ledare med stor erfarenhet av att hantera kriser, som berättar öppenhjärtigt om sina upplevelser mitt under terrordådet på Drottninggatan, när Arlanda stod still i mer än ett dygn och hur de agerat som ledare i en större omorganisation.

Om författaren
Carolin Runnquist har många års erfarenhet av att jobba med krishantering inom olika företag och branscher. Hon har stöttat landets främsta ledare och organisationer genom kriser med goda resultat. Carolin figurerar ofta som krishanteringsexpert i media och är en flitigt anlitad föreläsare i ämnet. Hon utsågs 2018 till Supertalang av Veckans affärer och till Årets IT-kvinna av Tieto.

Sagt om boken
"Ett antal korta, realistiska fallbeskrivningar skapar närvaro. Stor vikt läggs vid kommunikation. Avsnitten om sociala mediers betydelse är högst adekvata. Avslutningsvis finns checklistor och mallar att arbeta efter. Att leda i kris är en bok som sticker ut, främst genom det lyckade greppet att utmana läsaren till reflektion." Publiceras i BTJ-häftet nr 5, 2020. Lektör Christer Blomgren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leda i kris
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »