Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2020-04-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Qbab
ISBN
9789147134052
Promotivt förändringsarbete : när medarbetare och ledning drar åt samma håll (inbunden)

Promotivt förändringsarbete : när medarbetare och ledning drar åt samma håll

Inbunden Svenska, 2020-04-21
351
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handlar om hur ledare skapar förutsättningar för ett förändringsarbete som fungerar hela vägen och når sitt mål. Boken förklarar varför vanlig förändringsledning så ofta misslyckas - här slaktas många "heliga kor" inom change management. Och på många sätt är det helt nya grepp som rekommenderas här.

Läs mer
Författarna presenterar tre perspektiv som påverkar hur både ledare och medarbetare förhåller sig till arbete över huvud taget och till förändringsprocesser i synnerhet. De förklarar också varför både medarbetare och ledare behöver upparbeta en promotiv kompetens för att kunna medverka i förändringsprocesser på ett konstruktivt sätt. Den presenterar även den känslomässiga resa som alla - även chefer - behöver gå igenom för att en förändringsprocess ska bli framgångsrik.
Boken presenterar en ny förklaringsmodell för hur man bedriver förändringsarbete i arbetskulturer som är som, eller liknar, den skandinaviska och varför de kan krocka med till exempel den amerikanska arbetskulturen och de ledarskapsideal som förespråkas där.
Kapitlen varvas med författarnas egna erfarenheter från framgångsrika förändringsprojekt och avslutas med beprövade, goda råd till de ledare eller medarbetare som befinner sig i eller inför ett förändringsprojekt.

Om författarna
David Loid arbetar med organisationsutveckling genom forskning, konsulting, utbildning och eget ägande och styrelsearbete i små företag. David har genom åren arbetat med att sammanföra teorier och tankar kring organisationsteori, övertygande processer, strategi, lärande och varumärkesbyggande för att skapa ny förståelse kring vad som gör att organisationer utvecklas eller väljer att stanna i en rigid struktur som inte utvecklas trots starka influenser utifrån.
Clas Malmström är leg. läkare med lång erfarenhet inom psykiatrisk rehabilitering. Han har arbetat med metodutveckling inom beteendemedicin och psykofysiologisk stressmätning, och verkar för att lyfta fram kopplingarna mellan positiv stress, god hälsa och hållbar prestationsförmåga på både individ- och organisationsnivå. Clas har även erfarenhet av eget företagande som grundare av PBM. Arbetar nu som frilansande företagsläkare med psykosocial arbetsmiljöutveckling som specialområde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Promotivt förändringsarbete : när medarbetare och ledning drar åt samma håll
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna