Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Forskningsprocessen
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
17 x 233 x 167 mm
Vikt
570 g
ISBN
9789147140312
Forskningsprocessen (häftad)

Forskningsprocessen

Häftad,  Svenska, 2021-01-29
585
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna fjärde upplaga av Forskningsprocessen beskriver den vetenskapliga metodens kvalitativa och kvantitativa perspektiv parallellt.

Syftet är att ge en systematisk och enkel vägledning vid planering och genomförande av examensarbeten, liksom vid analys och utvärdering av olika FoU-projekt.

Boken har uppdaterats med bland annat nya riktlinjer och lagar. Forskningsprocessen beskrivs ur ett så brett perspektiv att boken är användbar på såväl grund- som forskarutbildningsnivå. Den lämpar sig också som uppslagsbok där studenterna kan få svar på sina frågor, oavsett var i processen de befinner sig eller vilket avsnitt i utbildningen som är aktuellt. Boken vänder sig i första hand till studenter inom hälso- och sjukvård, det vill säga sjuksköterske-, fysioterapi-, arbetsterapi- och läkarutbildningar. Den är också lämplig för studenter inom beteende- eller samhällsvetenskapliga ämnen.

Sagt om boken
"Författarna påpekar att en vetenskaplig text måste språkligt vara begriplig, adekvat och korrekt och de lever själva i hög grad upp till dessa krav. Dessutom är layouten utmärkt med många illustrationer och fortlöpande nyckelord i marginalen. Syftet med handledningen att underlätta för de studerande att genomföra vetenskaplig forskning och sedan vara i stånd att presentera den på ett riktigt vis uppfylls." Rolf Ejvegård, lektör, BTJ-häfte 2011:23.

"Boken är en ovärderlig källa för studenter inom olika akademiska utbildningar i hälso- och sjukvård samt inom samhällsvetenskapliga ämnen". Helhetsbetyg: 5 av 5. Publicerat i BTJ-häftet nr 14, 2021. Lektör Margareta Fridstjerna.

Om författarna
Henny Olsson är fil. dr. och professor emerita i omvårdnadsforskning och Stefan Sörensen var fil. dr. och docent i medicinsk sociologi. Båda har bedrivit forskning och undervisat i såväl grundutbildning som forskarutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsprocessen
  2. +
  3. Vetenskaplig teori och metod : från idé till examination inom vård- och hälsovetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskaplig teori och metod : från idé till ex... av Maria Henricson, Lilas Ali, Ewa Andersson, Annika Billhult, Helena Blomberg (häftad).

Köp båda 2 för 1334 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »