Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Business as equals
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2021-03-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
368 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147141517

Business as equals : jämställdhet, mångfald och inkludering ur ett affärsperspektiv

Inbunden,  Svenska, 2021-03-29
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I dag talas det mycket om jämställdhet och mångfald i arbetslivet - så varför händer det inte mer? Business as equals visar hur du som chef eller ledare kan driva frågorna i din organisation.

Boken ger dig de baskunskaper du behöver för att kunna diskutera diskriminering, attityder, jargong och andra viktiga frågor öppet med ditt team. Den ger dig nycklar till nya insikter - exempelvis om omedvetna fördomar och om varför hjärnan inte alltid ger oss hela sanningen - så att du kan reflektera över ditt eget beteende och bli en förebild för dina medarbetare.

Författaren visar också hur du kan omsätta dina nya insikter i praktiken, vid lönesättning, i rekryteringsprocesser, när du bedömer medarbetares prestation, och i många andra sammanhang.

Boken Business as equals - Jämställdhet, mångfald och inkludering ur ett affärsperspektiv handlar om potentialen i en inkluderande kultur och ett inkluderande ledarskap. Den visar hur ett fokus på affärsnyttan kan fungera som motor i förändringsarbetet. Den handlar inte om hur man slipper besök av Diskrimineringsombudsmannen utan om hur företaget kan bli mer konkurrenskraftigt och framgångsrikt genom ökad mångfald och inkludering.

Om författaren
Urban Björn har lång erfarenhet av att driva arbetet för ökad mångfald och inkludering i stora företag, bland annat i rollen som ansvarig för Diversity & Inclusion på Swedbank Group. Boken bygger också på lärdomar från 15 år som chef och ledare inom investment- och corporate banking.

Sagt om boken
"Innehållet reflekterar att författaren är mycket påläst och boken håller en bra balans mellan faktabaserad information och personliga exempel." Helhetsbetyg: 4. Publicerat i BTJ-häftet nr 11, 2021. Lektör Louise Sverud.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Business as equals : jämställdhet, mångfald och inkludering ur ett affärsperspektiv
  2. +
  3. Om att leda sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om att leda sig själv av Clayton M Christensen, Peter F Drucker, Diane L Coutu, Tony Schwartz, Catherine McCarthy (häftad).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Urban Björn

  • Business as equals

    Urban Björn

    Idag talas det mycket om jämställdhet och mångfald i arbetslivet ? så varför händer det inte mer? BUSINESS AS EQUALS visar hur du som chef eller ledare kan driva frågorna i din organisation. Boken ger dig de baskunskaper du behöver för att kunna d...