Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-10-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Qb
ISBN
9789147142729
Hållbariseringen : en guide för företag i omställning (inbunden)

Hållbariseringen : en guide för företag i omställning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-10-19
309
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Omställningen till hållbart företagande går bara fortare. Allt fler företag inser det långsiktiga i en övergång till hållbara affärsmodeller, både när det gäller affärsmöjligheter och affärsrisker. Men få vet hur de ska ta sig an sin omställning.
Boken handlar om hur företag kan gå tillväga i sitt hållbarhetsarbete. Detta med utgångspunkt i ett antal pusselbitar som kan läggas samman utifrån företagets specifika förutsättningar. Med hjälp av ett antal fiktiva case illustreras hur företag kan skapa en plan för hållbarhetsarbetet utifrån sina behov och utgångspunkter för att göra det mer konkret och strukturerat.
Författarna beskriver också vad företag behöver ha koll på och varför det är bråttom nu, utifrån perspektiven planetens begränsningar, den politiska utvecklingen och en efterfrågan i förändring. Vi befinner oss i hållbariseringens tid.
Boken vänder sig till hållbarhetansvariga och beslutsfattare på företag, och andra som är intresserade av hållbart företagande. Bokens upplägg är användbart oavsett företagets storlek och var det befinner sig i omställningen samt överbryggar de barriärer och utmaningar som finns i näringslivet idag kopplat till hållbar utveckling.

Om författarna
Mikael Botnen Diamant utbildar och föreläser för företag, organisationer och myndigheter i hålbarhetsomställning. Han deltog i förhandlingarna om Agenda 2030 som en av UD:s sakkunniga delegater och har en bakgrund inom Röda korset och Sida.
Carl-Johan Schultz är strateg och planner i kommunikationsbranschen och har kommit att alltmer inrikta sig på hållbarhetsfrågor och att utveckla varumärken i en mer hållbar riktning. Han driver frågan i branschen och föreläser om hållbarhetskommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hållbariseringen : en guide för företag i omställning
 2. +
 3. Hållbar utveckling och ekonomi : inom planetens gränser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling och ekonomi : inom planetens... av Markus Larsson, Leif Bratt, Johanna Sandahl (häftad).

Köp båda 2 för 680 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hållbariseringen : en guide för företag i omställning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hållbarisering, boken för alla företagsledare
  Rikard Hilding, 12 november 2021

  Vi alla står inför en stor omställning för att bevara vår planet. Den här boken ger dig en bra bild av nuläget och tips på hur vi som företag kan agera för en hållbarare framtid. Boken är en grundkurs i hållbart miljöarbete och konkreta tips på hur företag kan strukturera upp det på riktigt.

  Läs boken och kom igång du också. There is no planet b.

Visa alla 1 recensioner