Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hållbariseringen
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-10-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
15 x 210 x 142 mm
Vikt
380 g
SAB
Qb
ISBN
9789147142729
Hållbariseringen : en guide för företag i omställning (inbunden)

Hållbariseringen : en guide för företag i omställning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-10-19
364
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hållbariseringen : en guide för företag i omställning Kan levereras innan julafton
Vinnare av Årets Marknadsföringsbok 2022
Omställningen till hållbart företagande går bara fortare. Allt fler företag inser det långsiktiga i en övergång till hållbara affärsmodeller, både när det gäller affärsmöjligheter och affärsrisker. Men få vet hur de ska ta sig an sin omställning.

Boken handlar om hur företag kan gå tillväga i sitt hållbarhetsarbete. Detta med utgångspunkt i ett antal pusselbitar som kan läggas samman utifrån företagets specifika förutsättningar. Med hjälp av ett antal fiktiva case illustreras hur företag kan skapa en plan för hållbarhetsarbetet utifrån sina behov och utgångspunkter för att göra det mer konkret och strukturerat.

Författarna beskriver också vad företag behöver ha koll på och varför det är bråttom nu, utifrån perspektiven planetens begränsningar, den politiska utvecklingen och en efterfrågan i förändring. Vi befinner oss i hållbariseringens tid.

Boken vänder sig till hållbarhetansvariga och beslutsfattare på företag, och andra som är intresserade av ansvarsfullt företagande. Bokens upplägg är användbart oavsett företagets storlek och var det befinner sig i omställningen samt överbryggar de barriärer och utmaningar som finns i näringslivet idag kopplat till hållbar utveckling.

Om författarna
Mikael Botnen Diamant utbildar och föreläser för företag, organisationer och myndigheter i hålbarhetsomställning. Han deltog i förhandlingarna om Agenda 2030 som en av UD:s sakkunniga delegater och har en bakgrund inom Röda korset och Sida.

Carl-Johan Schultz är strateg och planner i kommunikationsbranschen och har kommit att alltmer inrikta sig på hållbarhetsfrågor och att utveckla varumärken i en mer hållbar riktning. Han driver frågan i branschen och föreläser om hållbarhetskommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hållbariseringen : en guide för företag i omställning
 2. +
 3. Resan till hållbar e-handel : din handbok för att skapa hållbar digital handel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till hållbar e-handel : din handbok för a... av Mårten Sjölin (häftad).

Köp båda 2 för 733 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hållbariseringen : en guide för företag i omställning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hållbarisering, boken för alla företagsledare
  Rikard Hilding, 12 november 2021

  Vi alla står inför en stor omställning för att bevara vår planet. Den här boken ger dig en bra bild av nuläget och tips på hur vi som företag kan agera för en hållbarare framtid. Boken är en grundkurs i hållbart miljöarbete och konkreta tips på hur företag kan strukturera upp det på riktigt.

  Läs boken och kom igång du också. There is no planet b.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Hållbariseringen

  Mikael Botnen Diamant, Carl-Johan Schultz

  Omställningen till hållbart företagande går bara fortare. Allt fler företag inser det långsiktiga i en övergång till hållbara affärsmodeller, både när det gäller affärsmöjligheter och affärsrisker. Men få vet hur de ska ta sig an sin omställning. ...