Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och mångfald
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2022-11-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 169 x 20 mm
Vikt
638 g
SAB
Vpg-c
ISBN
9789147142835

Hälsa och mångfald : ett kliniskt perspektiv

Häftad,  Svenska, 2022-11-23
636
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Beskriver olika aspekter av hälsa och mångfald med relevans för patientmöten i såväl primärvård som specialistvård.

En föränderlig värld medför att även hälso- och sjukvården blir en alltmer mångkulturell miljö. En ökad mångfald bland kliniskt verksamma och patienter innebär att allt fler möten sker mellan människor som inte delar exempelvis kulturell bakgrund eller språk. Det kan innebära olika synsätt på hälsa, sjukdom och behandling liksom olika sätt att kommunicera om dessa frågor.

Hälsa och mångfald - ett kliniskt perspektiv är en antologi där varje kapitelförfattare utifrån forskning och professionell erfarenhet beskriver olika aspekter av hälsa och mångfald med relevans för mötet med patienter såväl i primärvård som specialistvård. Kunskapen som de förmedlar är i stor utsträckning sådan som kliniskt verksamma ofta förväntas lära sig genom erfarenhet. Mångfald inbegriper en variation vad gäller exempelvis kön, social tillhörighet, etnicitet, ålder eller sexuell läggning. Boken ämnar att dels synliggöra grupper som riskerar att missgynnas i vården, dels belysa vikten av ett personcentrerat förhållningssätt i mötet med patienten. Boken vänder sig till studerande samt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård.

Sagt om boken
"Jag blir imponerad och slår igen boken med en känsla av att jag haft ett gott samtal med författarna. Jag hoppas att deras generositet i att låta läsaren lära av de missförstånd, men också läkande möten de upplevt, tillsammans med de teorier, analytiska verktyg och kliniska rekommendationer som varje kapitel innehåller, kommer att ge inspiration till studier och (fortsatt) arbete inom området hälsa och mångfald." Anna Sarkadi, professor i socialmedicin

Om författarna
Solvig Ekblad är leg. psykolog vid Akademiskt primärvårdscentrum, Region Stockholm och adjungerad professor i mångkulturell hälso- och sjukvårdsforskning vid Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME), forskargruppsledare för Cultural medicine, Karolinska institutet. Erica Rothlind är specialist i allmänmedicin, med.dr vid Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME), Cultural medicine, Karolinska institutet med inriktning på medicinsk pedagogik och interkulturella konsultationer samt medicinsk expert vid Kammarkollegiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsa och mångfald : ett kliniskt perspektiv
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 865 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Beroendemedicin

    Johan Franck, Ingrid Nylander, Olof Beck, Solvig Ekblad, Anna-Karin Ekstrand

    Beroendemedicin är en grundläggande lärobok som beskriver verkningsmekanismer och effekter av beroendeframkallande medel, riskfaktorer för beroendeutveckling samt olika behandlingsmetoder. Den har en neuro¿biologisk, biomedicinsk, farmakologisk oc...