Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Möjligheter till lärande
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2022-10-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
E
ISBN
9789147146956
Möjligheter till lärande : andraspråksdidaktik i ett kritiskt perspektiv (häftad)

Möjligheter till lärande : andraspråksdidaktik i ett kritiskt perspektiv

Häftad Svenska, 2022-10-10
414
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här antologin innehåller artiklar av forskare, verksamma lärare och skolledare som medverkade vid konferensen Symposium 2022 Möjligheter till lärande - andraspråksdidaktik i ett kritiskt perspektiv. Författarna diskuterar såväl elevers möjligheter till lärande som lärares handlingsutrymme. Det kritiska perspektivet berörs i dubbel bemärkelse, dels i fråga om makt, identitet och delaktighet, dels i ett utforskande av undervisning och de förutsättningar som finns.

Boken vänder sig till lärare, lärarstudenter, skolledare och beslutsfattare med engagemang i att utveckla undervisning och skapa goda förutsättningar för flerspråkiga elever.

Om författarna
Redaktörer är Kristina Aldén och Mikael Olofsson som båda arbetar på Nationellt centrum för svenska som andraspråk vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Möjligheter till lärande : andraspråksdidaktik i ett kritiskt perspektiv
 2. +
 3. Ämneslitteracitet och inkluderande undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ämneslitteracitet och inkluderande undervisning av Maaike Hajer, Robert Walldén, Fredrik Alvén, Ulrika Ryan, Eva Wennås Brante (häftad).

Köp båda 2 för 807 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Signal Theory

  Mikael Olofsson

  Signal theory provides a mathematical toolbox for modeling and analysis of physical systems. Stochastic processes are used to model more or less unknown signals. Signal theory has applications in communication engineering, signal processing, autom...

 • Litteraciteter och flerspråkighet

  Kristina Aldén, Aina Bigestans

  Våra möjligheter att kommunicera har drastiskt förändrats med de senaste årtiondenas snabba teknologiska och demografiska förändringar. Det har blivit alltmer självklart att kommunicera på flera olika språk och med långt fler resurser än enbart or...