Doppler (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Doppler (del 1)
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta bokförlag
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Doppler
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
100 g
SAB
Hce
ISBN
9789150106664

Doppler

(31 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-06-01
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter ett fall med cykeln får Andreas Doppler nog. Han är trött på all duktighet, all trivsamhet och konsumtions-hysteri, och han lämnar helt sonika sitt välordnade liv med villa, ekonomjobb, familj, barnprogram och storhandling på lördagar och flyttar ut i skogen. Med nya livskamraten, älgkalven Bongo inrättar han ett liv som jägare och samlare. Men livet i skogen blir inte så fridfullt som han hoppats på. Den ena efter den andra gör intrång i hans nyvunna frid, moderatmannen Bosse, sonen Gregus, Inbrottstjuven Järnroger och modellbyggaren Düsseldorf. Hur han än försöker blir han inte av med dem. Erlend Loe är född 1969 och bosatt i Oslo. Han debuterade som skönlitterär författare 1993 och har sedan dess etablerat sig som en av Norges främsta författare. Även i Sverige har Loe gjort stor succé med sin absurda humor och underfundiga samhällskritik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Doppler
 2. +
 3. Volvo Lastvagnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Volvo Lastvagnar av Erlend Loe (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Doppler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roligaste boken jag läst
  Sara , 2 juni 2021

  Egentligen gillar jag inte humor-genren så jättemycket men denna bok fick mig att tänka om en smula. Skrattade högt på massa ställen. Älskar ironin och den underförstådda samhällskritiken. Därtill är språket slående, romanen är allt som allt mycket välskriven.

 2. Rolig och tankväckande
  Anette B, 3 november 2015

  För mig är Erlend Loe en utav dom bästa när det gäller naiv litteratur, och Doppler är en exemplarisk exempel på en lättläst och rolig bok som fortfarande sätter igång tankarna. Visst, Doppler är kanske "enkel" i språk och humor, men det är ju precis hur boken ändå klarar belysa viktiga områden i livet som är det fantastiska med denna bok.
  Den är lite extra rolig om man är känd i Oslo, då man kan känna igen sig i flera situastioner.

 3. En lättläst, tokig och rolig bok! En historia som...
  Anna, 30 oktober 2013

  En lättläst, tokig och rolig bok! En historia som sticker ut från mängden och får mig att skratta men också att ifrågasätta vår vanliga vardag.

 4. Ganska meningslös. Snabbläst men det räcker inte för...
  Elin Bondestam, 23 april 2013

  Ganska meningslös. Snabbläst men det räcker inte för att den skall vara värd att läsa. Inte min sorts humor.Köp hellre en påse äpplen.

 5. Härligt!
  Kattis, 31 juli 2010

  En fantastiskt rolig och underhållande bok med vissa detaljer som är precis lagom överdrivna och andra som är precis lagom tänkvärda. Boken är alltså på samma gång väldigt humoristisk och tänkvärd, och trots att handlingen ibland spårar ur kommer man hela tiden tillbaka till den röda tråden som finns rakt igenom hela boken.

  Boken är otroligt snabbläst!

 6. Underhållande och tänkvärt!
  coffee, 9 september 2008

  En underbar bok, mycket roande och ger också utrymme för en del tankar. Loe har skapat en mycket bra bok som ger mig många skratt och jag kan inte låta bli att bli nyfiken på huvudkaraktären.
  Den är speciell och den är annorlunda, roande och givande! En varm och lättläst bok som jag tar till hjärtat med ett leende!

 7. Läsvärt!
  marie, 9 september 2007

  En bok jag rekommenderar. Typisk Loe, sätter frågetecken vid saker man tar för givet. Måste man vara duktig, är det bra att vara duktig, kan det finnas saker som inte blir bra om man är för duktig? Jätterolig till tider.

 8. Ett måste!
  Ellen , 16 juli 2007

  Ingen kan som Loe få en att skratta så! Mitt i prick än en gång!

 9. Sjysst Loe!
  A, 8 juli 2007

  Detta är en typisk "Erlend Loe-roman". Han tecknar en fantastiskt rolig karaktär som på ett eller annat sätt ställer sig utanför samhället. Därefter handlar boken om denne mans tankar om sin situation och hans handlingar i samma situation. Loe gör detta på ett ytterst roligt sätt, med många spetsfundigheter.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Erlend Loe