22 sanna gåtor om uppfinningar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2019-05-22
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Elin Jonsson
Dimensioner
214 x 150 x 12 mm
Vikt
269 g
SAB
uRddb,uP
ISBN
9789150120677

22 sanna gåtor om uppfinningar

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-05-22
121
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I lättlästa 22 sanna gåtor om uppfinningar kan du läsa spännande berättelser om fantastiska uppfinningar genom historien. Vissa av uppfinningarna uppfanns för flera hundra år sedan, andra alldeles nyligen. Alla berättelser är utformade som gåtor, och det är upp till dig att lösa dem. Som läsare behöver du inte veta något om ämnet sedan tidigare. All information som behövs för att knäcka gåtan finns i texten eller bilderna. Man behöver alltså inte vara så påläst, men det hjälper att vara klurig! Och man lär sig en massa, utan att man vet om det.

Här kan man läsa om Leonardo da Vincis knep för att lura bedragare, om ett oväntat användningsområde för metalldetektorn, vad Stephen Hawking upptäckte kring tidsmaskiner, hur det gick till när chipsen uppfanns, varför självkörande bilar inte funkar i Sverige och mycket, mycket mer.

Bengt Fredrikson är journalist och författare som har skrivit lättlästa böcker om allt från schlager till Alfred Nobel. Han har bland annat vunnit Bokjuryns första pris inom kategorin faktaböcker för Titanic katastrofen. Tillsammans med Andreas Palmaer har han tidigare skrivit Världens första sportstjärnor, 19 historiska gåtor, 21 sanna deckargåtor samt 18 mystiska gåtor.

Andreas Palmaer är journalist, redaktör och författare. Han gör ofta skolbesök som är väldigt uppskattade och ständigt ger honom nya uppslag till böcker.

Elin Jonsson är illustratör. Hon växte upp i Burträsk men bor idag i Göteborg. Hon har bland annat jobbat för tidningarna Fantomen, Agent X9 och Utopi Magasin och hon har en förkärlek för science fiction.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 22 sanna gåtor om uppfinningar
  2. +
  3. 18 mystiska gåtor

De som köpt den här boken har ofta också köpt 18 mystiska gåtor av Bengt Fredrikson, Andreas Palmaer (kartonnage).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna