Mitt bottenliv - av en ensam axolotl (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
2020-09-11
Förlag
Berghs
Illustratör/Fotograf
Linda Bondestam
Dimensioner
224 x 295 x 10 mm
Vikt
460 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150223965
Mitt bottenliv - av en ensam axolotl (inbunden)

Mitt bottenliv - av en ensam axolotl

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-11
138
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En bilderbok om klimatförändringen, utrotningsvågen och hur tråkigt det är att leka ensam

En axolotl är en litet leende groddjur som lever hela sitt liv på larv- stadiet, vilket innebär att den aldrig blir riktigt vuxen. Här möter vi en ensam axolotl det är möjligt att han är den sista vilda på planeten. Han trivs förträffligt i sin pöl där han umgås med tigersalamandrar, samlar skatter och spionerar på allt roligt de tvåbenta lunsarna på stranden hittar på. Men det blir stadigt varmare, pölen blir grumligare, fulfiskar flyttar in. En dag kommer det en stor våg som sveper bort allt. En glad, ekologisk och existentiell bok om livet på jorden det bräckliga, men samtidigt robusta.

Linda Bondestam är utbildad på Kingston University i Storbritannien. Hon hör till de mest framstående barnboksillustratörerna i Norden och är den första mottagaren av Vanessapriset 2016. Djur som ingen sett utom vi ( Berghs 2016 ) var nominerad till Augustpriset 2016. Den boken vann Snöbollen priset för årets svenska bilderbok 2016 samt Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2017.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mitt bottenliv - av en ensam axolotl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbart fin bok!
    Dr Lave, 16 februari 2021

    Sonen (14) älskar axolotler, så det här var en given födelsedagspresent. Och han älskar den! Själv uppskattar jag både humorn och de fina bilderna.

  2. Underbar julklapp
    Ulla Terling, 18 november 2020

    Boken ska bli julklapp till en 4-åring och hans föräldrar! Jag har tjuvläst den och den är helt underbar. Hoppas den får ett Augustpris!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Linda Bondestam