Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Frida Lindholm
Originaltitel
After Her
Medarbetare
Liljegren, Jenny (form)
Dimensioner
179 x 110 x 24 mm
Vikt
217 g
ISBN
9789150919875
Berget bakom huset (pocket)

Berget bakom huset

(5 röster)
Pocket,  Svenska, 2016-09-15
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1979 och det är en torr och varm sommar i Marin County i Kalifornien. När flera unga flickor hittas döda i bergen bakom Rachels och hennes syster Pattys hem får deras pappa stadens stiliga och karismatiska (och notoriskt otrogna) kriminalinspektör leda utredningen. Systrarna fantiserar om vem som är mördaren, samtidigt som de ser hur pappan långsamt bryts ner och deras mamma sjunker allt djupare in i en depression. Månaderna går, fler flickor dör, och Rachel bestämmer sig för att ta saken i egna händer. Ett agerande som får förödande konsekvenser för alla hon älskar.

Trettio år senare återvänder Rachel. Hon är fast besluten att ge sin far upprättelse, men överraskas av ett oväntat avslöjande.

Berget bakom huset är en liten del thriller och en stor del familjedrama. Det är en stark berättelse om att växa upp, banden systrar emellan och en dotters skadeskjutna relation med sin far.

***

Joyce Maynard, journalist och författare, har skrivit femton böcker. Romanen Labor Day har filmatiserats med Kate Winslet och Josh Brolin i huvudrollerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joyce Maynard