Brevvännerna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2019-05-09
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Paulson, Charlotta (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789150943375
Brevvännerna (inbunden)

Brevvännerna

(22 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-09
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vad händer när man mitt i livet drabbas av den stora kärleken?

Ny roman av författaren till Hemma hos Bettan och Anna-Lisas Antik

En charmig kärlekshistoria i You ve Got Mail-anda.

Vid första anblick har Malin allt man kan önska sig. Ändå är hon inte lycklig. Hennes äktenskap går på rutin och hon saknar närhet och någon att prata med. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer till byn och romanerna som hon kan fly verkligheten med. Erik har nyligen flyttat från Stockholm till idylliska Roslagen efter att ha hamnat vid ett vägskäl i livet. I en lånebok hittar han av en slump några utrivna sidor ur ett anteckningsblock. De handskrivna orden om förlust och längtan gör honom nyfiken. Vem är kvinnan som har skrivit dem?

En anonym brevväxling, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig förvarandra. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?

Brevvännerna kom på andra plats i Årets bok 2020 och samt nominerades till Storytel Awards.

Eli Åhman Owetz har tidigare skrivit romanerna i serien om Anna-Lisas Antik och Hemma hos Bettan, som var finalist i Stora ljudbokspriset.

"Den charmigaste bok jag läst i år."

- Christoffer Holst om Anna-Lisas antik

"Är så glad att Eli Åhman Owetz (min absoluta favoritförfattare) har låtit oss läsare få lära känna Anna-Lisa. Det har varit en ära från första boken till sista."

-Bloggen My loved books

"Åhman Owetz skriver med ett lättsamt driv som gör att man har svårt att lägga ifrån sig boken."

- BTJ om Hemma hos Bettan

"En av landets skickligaste på att få läsarna på gott humör."

- Nisse Scherman, Tankar från en samlares hjärna, om Hemma hos Bettan

***

ELI ÅHMAN OWETZ är författare och journalist. Hennes berättelser utspelar sig i lantliga Roslagen, där Eli numera bor på gården där hon växte upp. Hon debuterade 2013 med den hyllade romanen Anna-Lisas antik, första delen i en serie feelgoodböcker. Brevvännerna utspelar sig i samma miljö men är en helt fristående roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Brevvännerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Feelgood när den är som bäst
  Stinas_boksida, 4 september 2020

  Malin och Anders har varit gifta i många år. Livet går lite på rutin. Egentligen har Malin allt man kan önska sig, men hon saknar närhet och kärlek från sin man. Det har varit dåligt med det i flera år.
  När bokbussen kommer en gång i veckan är Malin där för att låna lite böcker. För genom att läsa kan hon drömma sig bort en stund.

  Erik lever ensam efter att äktenskapet tagit slut. Han gillar också att läsa, så när han ser bokbussen är han där och lånar en bok.
  När han kommer ... Läs hela recensionen

 2. Lakritsfisken
  Beyaz (Sverige), 21 augusti 2020

  Det är sommar, jag sitter under korkeken och sniffar på min senaste bok Brevvännerna. Den luktar gott, påminner om doften på de Wahlströms-böcker jag köpte varje vecka för veckopengen i 12-årsåldern. Men jag får egentligen skylla mig själv denna gång. För jag har nämligen en feel good bok i mitt knä, och det är riskabelt, för jag kommer nog att dissa den redan innan jag tagit första tuggan, och det är väl egentligen inte rättvist om jag ska vara ärlig. För jag tyckte om tjejböcker när jag var... Läs hela recensionen

 3. Varm, kärleksfull och supermysig!
  Boktanten, 14 augusti 2020

  Jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut, det var som om jag befann mig i en bubbla när jag läste. En varm, skön bubbla där allt skimrade. Jag antar att det var så Malin kände också, åtminstone vissa stunder. Andra stunder kände hon nog det som om hon stod vid ett stup och funderade på om hon skulle kasta sig utför eller ej.

  Brevvännerna är nog en verklighet som många står inför och Eli Åhman Owetz har fångat känslor och tankar på ett mycket bra sätt. Hennes ord berör mig so... Läs hela recensionen

 4. Lättläst, kärleksfull och mysigt
  Brijdeep Kaur, 3 mars 2020

  Brevvännerna är en mysig och varm bok med väldigt fina miljöbeskrivningar. Boken handlar om två människor som lever i ensamheten och hittar varandra genom brevväxling. Jag håller med Malin och Erik att det är en fysiskt, nästan magisk känsla att hålla ett riktigt brev i handen. Älskade även hur otroligt fint har ljus och doft blivit beskriven i boken. ❤️❤️
  Obs: varning för sträckläsning! En lättläst, kärleksfull feelgood roman som går absolut inte lägga ifrån f... Läs hela recensionen

 5. Varm, vacker & gripande
  millimys_books (Veberöd), 12 september 2019

  Ojj var ska jag börja? Jag har just läst ut årets bok -den boken! En varm, gemytlig & kärleksfull historia som kommer till liv mellan sidorna i detta välskrivna verk. Boken består av kortare kapitel som gör att det går att läsa när andan faller på och även om det inte finns så mkt tid för läsning för stunden. Men eftersom det är en bladvändare av rang så spelar det mindre roll.

  Handlingen består som titeln avslöjar av ett brevväxlande, men hur och var tänker jag inte avslöja. Vi får f... Läs hela recensionen

 6. Betyg 4+
  veronicas_bok_bak_liv, 13 augusti 2019

  En otippad kärleksroman om människor som möter kärleken mitt i livet. Jag gillar den här boken oerhört mycket. Den ör välskriven, charmig, mysig och på något sätt nervkittlande man vill läsa och läsa för att få veta hur det ska gå. Boken har ett bra driv. Författaren fångar upp karaktärerna och deras längtan efter kärlek på ett väldigt fint sätt. Förbjuden kärlek via en bokbuss, ja jag är helt såld på denna bok.

 7. Feelgoodbok när den är som bäst
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 juni 2019

  Jamen, här har vi en feelgoodbok när den är som bäst! Jag kunde inte släppa den utan har sträckläst den. Ja, eller rättare sagt läst och lyssnat om vartannat. En perfekt bok att klippa buskar, gräs och plantera till men även i vilstolen som fysisk bok. Inläsare är Gunilla Leining som tillhör en av mina absoluta favoriter och inte gjorde hon mig besviken den här gången heller.

  Det är en charmig, mysig och gripande feelgoodbok, den innehåller ALLT, hjärta, smärta och lite intriger. El... Läs hela recensionen

 8. En mysig feelgoodroman!
  Lollos bokhörna, 4 juni 2019

  "Brevvännerna" av Eli Åhman Owetz är en varm och charmig berättelse om två människor som hittar varandra genom att brevväxla.

  Boken handlar om Malin som inte är lycklig i sitt äktenskap. Hon saknar närhet och någon att prata med. Erik har nyligen flyttat från Stockholm efter att ha hamnat i ett vägskäl i livet. När Erik hittar några utrivna sidor ur ett anteckningsblock i en lånebok blir han nyfiken på vem som skrivit dessa sidor om längtan och förlust. Vem är hon?

  Boken är ... Läs hela recensionen

 9. En ljuvlig sommarkaramell!
  Villivonkansbooks, 24 maj 2019

  Brevvännerna passade mig perfekt efter att precis ha avslutat en riktigt otäck bok. Den är dess motsats med sin mysiga berättelse om Malin och Erik. Malin lever på en gård med maken Anders. Tidigare har de haft kor men nu ägnar sig gården bara åt skogsarbete. Tomheten och saknaden efter korna är stor och äktenskapet med Anders har gått i träda. Allt känns tungt och grått utom besöken på bokbussen. Jag är själv uppvuxen på en bondgård där vi tillslut tvingades sluta med korna och jag känner ig... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Eli Åhman Owetz