Mitt liv som råtta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2019-10-09
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
My Life as a Rat
Dimensioner
216 x 144 x 32 mm
Vikt
556 g
SAB
Hce
ISBN
9789150944273
Mitt liv som råtta (inbunden)

Mitt liv som råtta

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-09
269
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mitt liv som råtta Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ny roman av en av vår tids största författare!

I Mitt liv som råtta får vi möta Violet Rue Kerrigan som tolv år gammal får veta att hennes två äldre bröder har begått ett rasistiskt mord på en afroamerikansk skolkamrat. När Violet gör det rätta och berättar om mordet, och bröderna grips och döms, blir hon utfryst av sin familj. I en rad starka tillbakablickar får läsaren följa Violets resa, från älskad minsting i en syskonskara om sju, till utstött av föräldrar, syskon och församling. Gång på gång frågar hon sig: Vad är viktigast, att vara lojal mot familjen eller mot samvetet? Och kan man göra det rätta, men ändå bittert ångra det? Ensam i världen tvingas hon bryta sig fri från sina föreställningar om vad en familj är vem hon är och hitta sin egen väg.

"En oerhört skicklig beskrivning av människor och deras handlande. Boken håller läsaren andlös."

Betyg 5/5 BTJ-häftet nr 22, 2019. Lektör: Inger Ulfstedt-Fjellsson

"Att Joyce Carol Oates inte skulle få Nobelpriset nästa år eller nästa igen eller vilket annat år som helst är en omöjlig tanke."

- Tidningen Boken

"Joyce Carol Oates är en av de främsta kandidaterna till titeln Den Stora Amerikanska Romanförfattaren."

- The Times

***

Joyce Carol Oates, född 1938 i staten New York, är en av USA:s verkligt betydande författare. Oates har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, flera novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik. Framför allt inom prosan har Oates utmärkt sig som en av de största inom den samtida amerikanska litteraturen och hon har tilldelats en rad utmärkelser och priser, samt nominerats till Pulitzerpriset. Romanen Blondenominerades till National Book Award, och bästsäljaren Fallen tilldelades Prix Femina 2005. Oates är verksam vid Princeton University och har varit medlem av American Academy of Arts and Letters sedan 1978.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mitt liv som råtta
 2. +
 3. Barnvakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnvakten av Joyce Carol Oates (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mitt liv som råtta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk djup bok
  @bokslukarfeministen, 21 juli 2020

  Mitt liv som råtta är en mycket tragisk berättelse om en familj där lojalitet är viktigare än självaste kärleken till familjen. Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare och jag tyckte väldigt mycket om även denna. Likt hennes övriga böcker är språket en upplevelse i sig, och karaktärerna får liv genom Oates sätt att skriva. Även denna kommer få en röst i Årets bok.

 2. Stark realistisk berättelse
  Andie Lindskog, 31 maj 2020

  Jag har lite svårt för berättarupplägget, som emellanåt växlar från jag-form till du-form. Trots att det handlar om samma person. Det skapar ibland lite onödig förvirring som bromsar upp läsandet. Men bortsett från det är detta en mycket stark berättelse, där vi får följa Violet från tillfället då hon får reda på att hennes två bröder har begått ett rasistiskt mord, och hur hon när hon gör det enda moraliskt och mänskligt rätta och berättar om mordet, blir utfrusen av hela sin familj. Det är ... Läs hela recensionen

 3. Mörk berättelse som berör
  veronicas_bok_bak_liv, 12 april 2020

  Det här är det första jag läser av Joyce Carol Oates. Boken har en riktigt bra grundstory. Jag har blandade känslor kring boken, jag känner mig stundtals kluven - jag har svårt att komma in i boken och saknar ett driv men ändå kan jag inte sluta läsa den och jag berörs starkt av den. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att jag känner så, texten är inte svår att förstå, korta kapitel som jag älskar, kanske för att jag har svårt att lära känna eller få en djupare kontakt med många ... Läs hela recensionen

 4. Tänkvärd bok!
  Lollos bokhörna, 3 januari 2020

  Det här är den första boken jag läser av Joyce Carol Oates, och det är en tung bok att läsa. En bok om att vara utanför och bli bortvald av sin egen familj för att man har berättat sanningen. Boken är ingen sträckläsningsbok utan jag har fått pausa och varvat med en annan bok emellan.

  Mitt liv som råtta handlar om Violet Rue, familjens favorit som gör det rätta och berättar sanningen när hennes två bröder mördar en ung afroamerikansk skolkamrat. Bröderna hamnar i fängelse men Violet ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates