Jägarinnan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2019-12-20
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Helena Dahlgren
Originaltitel
The Huntress
Dimensioner
217 x 144 x 45 mm
Vikt
671 g
SAB
Hce
ISBN
9789150947069
Jägarinnan (inbunden)

Jägarinnan

(16 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-12-20
235
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sibirien, före kriget: När andra världskriget närmar sig sätter den våghalsiga stridspiloten Nina Markova allt på spel och ansluter till Natthäxorna, ett kvinnligt bombregemente. Men när hon hamnar bakom fiende- linjen, i händerna på den ökända mördaren, kallad Jägarinnan, tvingas hon uppbåda all sin styrka och list för att överleva. Köln, 1950: Efter krigsslutet lämnar den brittiska krigskorrespondenten Ian Graham journalistiken för att leta upp nazistiska krigsförbrytare. Ett mål kvarstår: Jägarinnan. För att hitta henne söker han upp Nina, det enda vittne som lyckats fly från henne levande. Boston, 1946: Sjuttonåriga Jordan McBride blir överlycklig när hennes pappa, som varit änkling under en lång tid, äntligen träffar en ny kvinna. Men snart märker hon att den milda tyskan döljer något. Jordan börjar gräva i sin nya styvmors bakgrund och inser snart att hela hennes familj bär på stora hemligheter. Tre gripande människoöden flätas samman i Kate Quinns nya storslagna verk om kvinnligt mod, oväntad vänskap och familjehemligheter under andra världskriget.

"Verklighetstrogen och levande ... Den ryska bombpiloten Nina påminner om en stenhård, men också sårbar föregångare till Lisbeth Salander."

KIRKUS REVIEWS

"En explosiv berättelse om jägare och byte, brott och försoning och den obevekliga kraften i sanningen. En triumf!"

PAM JENOFF, FÖRFATTARE TILL CIRKUSFLICKAN

***

KATE QUINN är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk. Hennes tidigare roman, Kodnamn Alice, har sålt i över 1 miljon exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jägarinnan
 2. +
 3. Klockmakarens dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klockmakarens dotter av Kate Morton (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jägarinnan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hyfsad bok som funkar när du inte har ngt annat
  Stickelbär , 1 juni 2021

  En helt ok story och intressant att få lite bakgrund om Natthäxorna men boken är väl inget större mästerverk. En svag 3:a.

 2. Gripande och spännande

  Denna bok har legat ett tag i min bokhylla och jag har dragit mig för att börja läsa denna tegelsten till bok på grund av antalet sidor som som är cirka 640. Boken utspelar sig delvis under andra världskriget. Huvudkaraktärerna i boken är piloten Nina som ansluter till Natthäxorna, ett kvinnligt bombregemente och hamnar i händerna på Jägarinnan, Ian som är en före detta krigskorrespondent är numera nazistjägare och hans enda mål är att fånga Jägarinnan och den tredje karaktären är Jordan som ... Läs hela recensionen

 3. Spännande till sista sidan
  Boktanten, 10 mars 2020

  En riktig tegelsten på över 600 sidor. Men vilken tegelsten, jag ville inte att den skulle ta slut! Till skillnad från många andra böcker om andra världskriget så utspelar sig denna i Ryssland, England och USA.
  ♦️
  Vi får följa Ninas jobbiga väg från uppväxten i Sibirien till bombregementet och Natthäxorna vid fronten.
  Detta varvas med Jordons sorgfria liv med sin pappa i Boston. Deras vägar möts tack vare nazijägaren Ian som till varje pris vill gripa Jägarinnan, som ... Läs hela recensionen

 4. En bladvändare!
  Lollos bokhörna, 10 februari 2020

  Tre kvinnors öden flätas samman i denna roman som utspelar sig under och efter andra världskriget.

  Piloten Nina som hamnar bakom fiendelinje i Sibirien och hamnar i klorna på den ökända mördaren Jägarinnan. Hon lyckas med list överleva och fly och är det enda överlevande vittnet.

  Några år senare märker 17 åriga Jordan att hennes nya styvmor döljer något. När hon börjar gräva i hennes bakgrund inser hon att det finns hemligheter som hotar allt hon älskar.
  Jägarinnan är en... Läs hela recensionen

 5. Stark underhållning!
  -, 9 februari 2020

  Med sina 637 sidor är Jägarinnan en maffig roman, kanske heller inte med det lättaste temat då den utspelar sig i krigstider. Men låt inte det avskräcka dig. Det här är en sån bok jag vill ska räcka i minst en evighet, samtidigt som den lockar till att läsa ut direkt. Ta semester en dag och bara få läsa klart :D

  Det är bra flyt i språket och med fängslande spänning skapas ett driv att läsa ett kapitel till, ett till, och ett till. Av romanfigurerna känner jag mest för är Jordan och ... Läs hela recensionen

 6. Superbra!
  -, 5 februari 2020

  Den här boken var verkligen superbra! Jag gillar böcker som handlar om olika personer och händelser som utspelar sig under flera år och som i slutet leder till ett gemensamt öde eller liknande.

  Rätt tidigt gick det att förstå vem Jägarinnan var, vilket var lite tråkigt, men boken var ändå väldigt spännande så det var inte avgörande för det bra betyget.

  De olika karaktärerna i den här romanen baseras till stor del på verkliga personer och händelser, vilket jag anser är avgöra... Läs hela recensionen

 7. Mycket läsvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 januari 2020

  En otroligt välskriven och spännande historisk roman som har allt, spänning, familjehemligheter, mod och vänskap. Kryp upp i soffhörnan tänd ljus, drick något gott och släng dig ut tillsammans med stridspiloterna, Natthäxorna och träffa Jägarinnan och följ med på den spännande jakten på henne. Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/01/jagarinnan-kate-quinn.html

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn

Bokvideo