Requiem på Dimön (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
ViaTerra (del 4)
Antal sidor
489
Utgivningsdatum
2020-03-18
Förlag
HarperCollins Nordic
SAB
Hc
ISBN
9789150947106
Requiem på Dimön (inbunden)

Requiem på Dimön

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-18
169 189 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald - och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässan - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.

"Det är en konstant krypande spänning som håller läsaren fast ända till slutet - som givetvis öppnar för en fortsättning."

- MARIA NÄSLUND, GÖTEBORGS-POSTEN

"Skrämmande berättat om hur man manipulerar människor."

- LOTTA OLSSON, DN, OM SEKTENS BARN

"De dokumentära skildringar jag har läst har inte engagerat lika mycket som denna proffsigt hopsnickrade thriller. Nagelbitning garanteras."

- AFTONBLADET OM SEKTEN PÅ DIMÖN

"En av våra psykologiskt mest djuplodande författare."

- MAGNUS UTVIK

***

MARIETTE LINDSTEIN gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Böckerna om sekten ViaTerra bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man och deras tre hundar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Requiem på Dimön
  2. +
  3. Väg 9

De som köpt den här boken har ofta också köpt Väg 9 av Tina Frennstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Requiem på Dimön. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En förstklassig bladvändare!
    Villivonkansbooks, 28 mars 2020

    Requiem på Dimön är den fjärde boken i serien om sektledare Franz Oswald. Den förra boken avslutades med att Franz drabbades av en stroke när han räddade Julia vid klipporna. När Franz fick stroken kändes det som att det var blev slutet för serien, men ont krut förgås inte så lätt och det dröjde inte förrän Franz var tillbaka igen. Franz är sig lik men visar kanske en något känsligare sida denna gång.

    Jag har läst alla böcker i serien innan och tycker väldigt mycket om dem, så jag b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Requiem på Dimön