Requiem på Dimön (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dimön-serien (del 4)
Antal sidor
489
Utgivningsdatum
2020-03-18
Förlag
HarperCollins Nordic
Dimensioner
217 x 142 x 37 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789150947106

Requiem på Dimön

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-18
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald - och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässan - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll."Konstant krypande spänning som håller läsaren fast ända till slutet." Göteborgsposten

"En riktigt bra svensk deckare." Mons Kallentoft

"Ett maktspel av sällan skådat slag!" Hallandsposten

"Få författare kan så skickligt och nyanserat beskriva manipulerandet och förtrycket." Tidningen Tara

"Psykologisk spänning på högsta nivå." Piteå tidning

"Suggestiv med en krypande känsla av att något fruktansvärt ska hända. En riktig bladvändare!" Bohuslänningen

"Psykologiskt intressant!" Borås tidning

"Mariette Lindstein väver in läsaren i ett stenhårt spindelnät av intriger som gör att man är helt fast fram till sista sidan." Johannas deckarhörna

MARIETTE LINDSTEIN gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Böckerna om sekten ViaTerra bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man och deras tre hundar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Requiem på Dimön
 2. +
 3. Sekten på Dimön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sekten på Dimön av Mariette Lindstein (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Requiem på Dimön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ojämn handling
  Eva Ekskog, 4 april 2022

  Handlingen i boken var ojämn, jag trodde att det skulle handla mycket mer om vad som händer där, men det var väldigt mycket om vem personerna var. Emellanåt var den lite tråkig och emellanåt var den spännande.

 2. Bra men inte min typ av bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 8 juni 2020

  En mycket välskriven och mycket spännande historia med rappa bra dialoger och med ett bra språk som flyter på bra.
  Mariette är duktig på miljöbeskrivningar och målar upp ett skrämmande porträtt av en sektledare och jag kan verkligen känna i hennes sett att beskriva att hon har stor kunskap om ämnet och att hon vet hur det går till i sekter.
  Helt enkelt en lysande och vass thriller, med högt tempo och spännande innehåll.

 3. Äntligen tillbaka till Dimön!!
  ElinsBokhylla , 27 april 2020

  Bokens handling är lite annorlunda jämfört med de tre andra böckerna, i alla fall enligt mig. I de tidigare böckerna så var det stort fokus på sekten ViaTerra, fokus på Sofia och hur hon hanterade världen dels inne i sekten men även senare när hon hade brutit sig loss. Så fick vi även ta del av den yngre generationen i den tredje delen Sektens Barn och hur det var att leva som barn inom en sekt och även växa upp som Franz Oswalds barn. Men i denna bok går Mariette Lindstein mer in på karaktär... Läs hela recensionen

 4. Fängslande fortsättning!
  Lollos bokhörna, 9 april 2020

  Jag har längtat efter en fortsättning på Mariettes trilogi om sekten på Dimön. jag var liksom inte klar med karaktärerna och jag funderade länge efter jag hade läst sista boken om vad som skulle hända sen. Nu fick jag mitt svar.
  Franz Oswald är tillbaka efter sin stroke. Nu vill han återvända till Dimö och genomföra ett experiment som han kallar Requiem - dödsmässan. Den enda som får chansen att berätta om detta i media är Julia, dotter till Franz fiende Sofia.

  Mariette skriver f... Läs hela recensionen

 5. En förstklassig bladvändare!
  Kaffeläsaren, 28 mars 2020

  Requiem på Dimön är den fjärde boken i serien om sektledare Franz Oswald. Den förra boken avslutades med att Franz drabbades av en stroke när han räddade Julia vid klipporna. När Franz fick stroken kändes det som att det var blev slutet för serien, men ont krut förgås inte så lätt och det dröjde inte förrän Franz var tillbaka igen. Franz är sig lik men visar kanske en något känsligare sida denna gång.

  Jag har läst alla böcker i serien innan och tycker väldigt mycket om dem, så jag b... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mariette Lindstein