Straffet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Freyja & Huldar (del 2)
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2020-03-27
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
Sogid
Medarbetare
Liljegren, Jenny (form)
Dimensioner
216 x 144 x 29 mm
Vikt
449 g
SAB
Hce
ISBN
9789150947137
Straffet (inbunden)

Straffet

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-27
215
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tolv år efter mordet på en ung flicka påträffas en nedgrävd tidskapsel i Reykjavik. Den innehåller tio år gamla brev från skolbarn. Men där finns även ett helt annat, osignerat, brev en lista med initialer på framtida mordoffer. Kort därefter hittas två stympade händer. Det är tydligt att de avlägsnats medan per- sonen var vid liv, men ändå har polisen inte fått rapporter om någon saknad eller skadad person. När den första kroppen väl dyker upp följs den snabbt av ytterligare en, och det står klart att brevet i tidskapseln inte är ett barns oskyldiga påhitt ... Polisen Huldar har degraderats på grund av sitt agerande i ett tidigare fall, och det är inte bara i relationen till kollegorna som det skaver. Barnpsykologen Freyja vill inte heller ha med honom att göra, något han försöker reparera genom att koppla in henne i sin nya utredning. Men när Huldar och Freyja dras allt djupare in i fallet och mördarens mörka värld upptäcker de att inget är som det verkar.

LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETER OM STRAFFET:

"Vad roligt det är när andra delen i en serie blir bättre än den första."

"Sigur ardóttir skriver på det där ypperliga isländska deckarsättet med stilistisk språklig finess. Här finns också starka personporträtt, en spännande intrig och suggestiva miljöskildringar. Hon räknas med fog som Islands deckardrottning."

BTJ-häftet nr 8, 2020. Lektör: Henric Ahlgren

"Riktigt bra deckarläsning."

- GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET, OM ARVET

"En av de bästa böcker jag läst på länge: mörk, otäck, och gripande från första till sista sidan."

- STUART MACBRIDE

"En mörk berättelse av en briljant författare. En tät, mångfacetterad och fängslande bok som överträffar de flesta inom thrillergenren."

- ERIK AXL SUND

***

YRSA SIGURDARDÓTTIR är född 1963 på Island. Hon debuterade 1995 och hennes böcker har hittills sålt i över 2 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. Straffet är den andra fristående delen i serien om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar. Första delen, Arvet, gick direkt in på flera länders bästsäljarlistor och belönades med Islands främsta deckarpris, The Blood Drop, och en rad andra prestigefulla utmärkelser. Den kom ut på svenska 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Straffet
 2. +
 3. Upprättelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upprättelsen av Yrsa Sigurdardottir (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Straffet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Straffet
  betttybook (Sandviken), 9 juli 2022

  Andra delen i serien om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar tar vid inte långt efter händelserna i den första boken. Huldar har inte kvar sin chefstjänst och anledningen är de missar som skett i senaste fallet. Även Freja har degraderats till barnpsykolog efter händelserna. Relationen mellan Huldar och Freyja har väl inte direkt gått på räls, men fortfarande finns en förhoppning hos Huldar att de ska få till en relation.

  Åttaåriga Vaka har precis börjat i en ny skola och blir vä... Läs hela recensionen

 2. Spänning på Island
  Ann Jacobsson, 29 september 2020

  Yrsa Sigurdardottir berättar om elände och mord på ett mycket spännande och fantastiskt sätt.
  Absolut läsvärd. Gillar isländska deckarförfattare och att få ta del av landet som man inte besökt men som lockar via hennes texter.

 3. För brutal och rå för mig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 23 juli 2020

  Jag hade oerhört stora förväntningar på den här boken då jag tyckte att del 1 Arvet (se tidigare recension) var grymt bra.
  Och visst, den språklig finessen, de starka personporträtten och de ruggigt spännande intrigerna finns där men för mig är den alldeles för rå, mörk och otäck. Det känns nästan som om det går lite väl långt i brutalitet och de detaljerade beskrivningarna av diverse olika hemskheter tillför inte själva historien något av värde. Tycker jag!
  Däremot gillar jag Yrsas m... Läs hela recensionen

 4. En svart historia
  Mandolin, 22 juni 2020

  Jag har läst många av Yrsas böcker och alltid gillat dem. De är smarta och välskrivna, fyndiga och spännande. Men nu har hon startat en ny serie, hitintills två böcker, med två nya huvudpersoner. Dessa båda böcker överträffar med råge alla rekord i grymhet och bestialiska mordmetoder och har därtill en bottenlöst negativ syn på det Isländska samhället, allmänheten, poliskåren, rättsväsendet, politikerna, alla befattningshavare rakt över, grannar i största allmänhet och till och med vädret. Ka... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Yrsa Sigurdardottir