Arvet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Freyja & Huldar (del 1)
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2020-03-11
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
DNA
Vikt
230 g
SAB
Hce
ISBN
9789150947236
Arvet (pocket)

Arvet

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2020-03-11
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En kvinna hittas mördad i sitt hem i Reykjavik, och enda vittnet är en liten flicka som polisen hittar gömd i rummet där mordet skedde. Hon är så chockad av händelsen att hon har slutat tala. Kriminalpolisen Huldar står handfallen inför flickans tystnad. Han vänder sig till psykologen Freyja som har stor erfarenhet av att arbeta med traumatiserade barn. Freyja är skeptisk till polisen i allmänhet, och Huldar i synnerhet. Men hon är fast besluten att skydda flickan. Det kan bli svårare än någon av dem först anar. Mördaren lämnar kryptiska ledtrådar till dem, men klarar de av att tyda dem innan nästa offer skördas?

Arvet är första delen i isländska deckardrottningen Yrsa Sigurdardóttirs serie om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar. Författaren väver skickligt samman mörka familjehemligheter och en mordintrig som får blodet att isa sig. Arvet står ut i mängden bland alla nordic noir-thrillers som givits ut de senaste åren. Historien innehåller så många lager och är så skickligt konstruerad att ingen på jakt efter nästa stora nordiska deckarupplevelse kommer bli besviken.

"en riktigt ruskig och oerhört välskriven thriller med många spännande spår att följa"

- BTJ-häftet nr 8, 2019. Lektör Susann Wilhelmsson

"Arvet tar med läsaren till en värld av sedan länge begravda hemligheter som kommer upp till ytan. När man har börjat läsa går det inte att sluta."

- KARIN SLAUGHTER

"Arvet är riktigt bra deckarläsning."

GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET

"med bra karaktärer visar Sigurdardóttir varför hon är en av Islands största crime-stjärnor"

- FEMINA

***

Yrsa Sigurdardóttir är född 1963 på Island. Hon debuterade 2005 och hennes böcker har hittills sålts i över 2 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet har hon vunnit The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerats till Glasnyckeln.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Arvet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget för våra katter...
  Tofflan, 27 mars 2023

  Den här deckaren är otäck så det förslår! Riktigt läskig. Som läsare anar jag att morden har nåt att göra med fosterbarnsplaceringar. Men morden är väldigt brutala och utan att avslöja för mycket kanske det är den här boken våra katter har läst eftersom de hatar dammsugaren¿
  Läs mer om mina tankar om boken på
  https://tofflandel2.com/2023/02/15/arvet/

 2. Skicklig!
  Bokhyllaniskuggan, 30 augusti 2022

  ❥ Recension

  Del 1.

  Boken inleds med en väldigt otäck prolog som fångade mig direkt och vilken historia som sen utspelar sig, otroligt skickligt komponerad.

  Jag tycker mycket om persongalleriet och ser fram emot att få bekanta mig ytterligare med Huldar och Freyja i nästa bok. Sen så är det mycket fokus på själva polisarbetet och tillsammans med att jag tycker tempot är något för långsamt och med lite väl mycket utfyllnad fann jag mig stundvis lite rastlös. Me... Läs hela recensionen

 3. Arvet
  betttybook (Sandviken), 3 juli 2022

  Isländska deckardrottningen Yrsa Sigurdardóttirs första bok i serien om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar gör mig inte besviken! Ett mysterium att jag inte stött på denna författare innan, men nu ska jag verkligen läsa ikapp, eftersom fjärde boken nyligen hittade hem till mig.

  En trebarnsmamma blir överfallen och mördad i sitt hem i Reykjavik och det extremt brutala dådet verkar helt obegripligt, eftersom ingen hotbild har funnits. Den sjuåriga dottern blev vittne till händels... Läs hela recensionen

 4. Långbänk
  - (Saxnäs), 10 januari 2022

  Så trög och långdragen i början. Höll på att ge upp. När det väl lossnade, typ efter halva boken, blev den bättre.
  Men ingenting jag kommer att rekommendera

 5. Mycket bra deckare, dålig översättning.

  En mycket välskriven deckare. Yrsa S. är oerhört läsvärd.
  Tyvärr dras betyget ner på grund av den usla översättningen. Det är obegripligt att förlaget har missat så mycket i korrekturet.
  Dessbättre är detta avhjälpt i de följande två romanerna i serien.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Yrsa Sigurdardottir