Vackra dagar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2020-10-16
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
Beautiful Days
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
215 x 143 x 29 mm
Vikt
446 g
SAB
Hce
ISBN
9789150961621

Vackra dagar

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-16
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Vackra dagar utforskar Joyce Carol Oates sina protagonisters hemliga, intima och dolda inre liv. Människor som, likt de flesta av oss, tvingas stå upp för sig själva genom modiga och ibland oåterkalleliga val. Läsaren får bland annat ta del av Oates rikt sinnliga prosa i berättelsen om det otrogna paret som lovar varandra total uppriktighet och ärlighet, precis det som de saknar i sina äktenskap, vilket får helt andra konsekvenser än de väntat sig.

I en annan berättelse, med de frodigt tecknade Adirondackbergen som fond, utnyttjar en beräknande och manipulativ universitetsprofessor en alltför godtrogen kvinna på ett sätt hon aldrig hade kunnat förutse. Och i ännu en novell får läsaren möta en ung afrikansk man som studerar på ett amerikanskt universitet. När han utan förvarning blir av med sitt visum testas hans mod till yttersta gränsen.

I Vackra dagar, precis som i Joyce Carol Oates övriga prosa, visar författaren prov på sin fascination för de sociala, psykologiska och moraliska gränser som styr våra handlingar - till den avgörande tidpunkt då de inte längre gör det.

"Helt otrolig!", Titti Schultz i Go'kväll

"Hennes knivskarpa sätt att analysera människor och komma dem inpå livet, att ta fram deras själs hemligheter, som de ofta inte själva vet om, är ett genomgående tema i flera av novellerna. (...) Suveränt bra läsning!" Helhetsbetyg: 5, Inger Ulfstedt-Fjellsson, BTJ-häftet

JOYCE CAROL OATES, född 1938 i staten New York, är en av USA:s verkligt betydande författare. Oates har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik. Framför allt inom prosan har Oates utmärkt sig som en av de största inom den samtida amerikanska litteraturen och hon har tilldelats en rad utmärkelser och priser, samt nominerats till Pulitzerpriset. Romanen Blond nominerades till National Book Award, och bästsäljaren Fallen tilldelades Prix Femina 2005. Oates är verksam vid Princeton University och har varit medlem av American Academy of Arts and Letters sedan 1978.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vackra dagar
 2. +
 3. Barnvakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnvakten av Joyce Carol Oates (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vackra dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Djup och eftertänksam prosa!

  Fördelen med novellsamlingar är att man inte behöver läsa hela boken i ett svep utan kan ta en här och en där.

  Vackra dagar är en samling noveller där vi får möta allt från självmordsbenägna män till underbarn. Från mobbning till barnlöshet. Vi får lära oss mer om sociala, psykologiska och moraliska gränser.

  Texterna är intensiva och det kräver en hel del koncentration för att hänga med i Joyce Carol Oates tankar kring kärlek, otrohet och andra relationer. Kanske är det därf... Läs hela recensionen

 2. Vackra dagar - stor besvikelse
  kjell jegefors, 1 mars 2021

  Har läst de flesta av JCOs böcker och tycker att hon är en strålande författare men denna bok, samling av texter, är hennes klart sämsta och berättelserna är alltför olika för att ge en enhet. En stor besvikelse. Det finns ingen entusiasm i skrivandet i dessa noveller och jag finner inget budskap i dem som säger mig något.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates