Dragoner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Östgötasviten (del 1)
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2021-03-11
Förlag
HarperCollins Nordic
Dimensioner
220 x 140 x 27 mm
Vikt
446 g
SAB
Hc
ISBN
9789150963458
Dragoner (inbunden)

Dragoner

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-03-11
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den östgötska byn Hedsbro är en lantlig idyll med grönskande fält och betande hästar. Men under den spirande ytan döljer sig mörka hemligheter och avgrundsdjupa sprickor.

När Mira Westmans morfar påträffas död i sitt kök återvänder hon till den östgötska byn där hon en gång växte upp. Det mesta tyder på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet. Men när Miras yngre syssling Ville kort därefter visar sig ha försvunnit börjar Mira misstänka att morfaderns plötsliga död var mer än en olyckshändelse.

Det är maj i det vackra odlingslandskapet och under den spirande ytan skymtar hemligheter och djupa sprickor. Är Jerry och Patrik Hartley Lindskog, ägarna till hästgården intill, inblandade i Villes försvinnande? Och kan Mira lita på sin gamla ungdomsförälskelse Adam, vars lillebror terroriserar bygden?

Dragoner är en spänningsroman i idyllisk - och starkt hierarkisk - landsbygdsmiljö, en mordgåta och samtidigt en berättelse om familjeband, kärlek, svek och svartsjuka.

"Jag sträckläste den här i natt. En riktigt, riktigt vass deckare", Jenny Lindh, i TV4 Nyhetsmorgon

"Skickligt snärjer hon läsaren med ledtrådar åt olika håll och bygger upp en allt mer oroande känsla av att något fruktansvärt har hänt eller möjligen ska hända." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Berättelsen nystas upp ur flera personers perspektiv, alla trovärdigt gestaltade. Även miljön, bland hästuppfödare, levandegörs på ett autentiskt sätt. Språket är rakt, men också rikt. Sammantaget en roman av hög kvalitet som också är spännande och fascinerande." Christine Karlsson, BTJ-häftet

Gertrud Hellbrand är född 1974 och har skrivit flera romaner, bland annat den kritikerrosade Veterinären som kom ut 2014. Hon bor på Vikbolandet i Östergötland med sin man och två barn, och har tidigare även givit ut Vinthunden (2004), Scenario X (2008) och Satyricon (2018). Hon är verksam som skrivarkurslärare på Bona folkhögskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dragoner
 2. +
 3. Norrskensnatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norrskensnatten av Anna Kuru (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dragoner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 april 2021

  Jag måste medge att jag tyckte starten var lite trög. Jag tror det beror på att för mig som inte är ett skvatt intresserad av hästar kändes som om jag inte skulle gilla innehållet. men se så jag bedrog mig. Ganska snabbt var jag fast och då blev det sträckläsning samt att jag lyssnade när jag inte hade möjlighet att läsa.
  Det här en berättelse som där vi får följa ett antal personer ur deras perspektiv och alla dessa personer är mycket väl beskrivna och intressanta.

  Gertruds sät... Läs hela recensionen

 2. Spänning i annorlunda miljö!
  -, 23 mars 2021

  Här hittar vi inte några poliser eller utredare, men läsaren blir genast varse om att faran är högst närvarande mitt i denna vackra hästgårdsidyll. Uppfriskande att lämna polisstationer och storstäder, och landa i en annorlunda och outforskad miljö.

  Till en början är tempot relativt lugnt, bortsett från öppningsscenen, för att sedan växla upp spänningen ordentligt mot slutet. Skickligt och dynamiskt upplägg med flera olika berättarröster där Mira är den dominerande. Karaktärerna är ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gertrud Hellbrand