Dragoner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Östgötasviten (del 1)
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2021-03-11
Förlag
HarperCollins Nordic
Dimensioner
216 x 144 x 28 mm
Vikt
447 g
SAB
Hc
ISBN
9789150963458
Dragoner (inbunden)

Dragoner

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-11
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad av Svenska Deckarakademin till årets bästa svenska debut.

Den östgötska byn Hedsbro är en lantlig idyll med grönskande fält och betande hästar. Men under den spirande ytan döljer sig mörka hemligheter och avgrundsdjupa sprickor.

När Mira Westmans morfar påträffas död i sitt kök återvänder hon till den östgötska byn där hon en gång växte upp. Det mesta tyder på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet. Men när Miras yngre syssling Ville kort därefter visar sig ha försvunnit börjar Mira misstänka att morfaderns plötsliga död var mer än en olyckshändelse.

Det är maj i det vackra odlingslandskapet och under den spirande ytan skymtar hemligheter och djupa sprickor. Är Jerry och Patrik Hartley Lindskog, ägarna till hästgården intill, inblandade i Villes försvinnande? Och kan Mira lita på sin gamla ungdomsförälskelse Adam, vars lillebror terroriserar bygden?

Dragoner är en spänningsroman i idyllisk - och starkt hierarkisk - landsbygdsmiljö, en mordgåta och samtidigt en berättelse om familjeband, kärlek, svek och svartsjuka.

"Jag sträckläste den här i natt. En riktigt, riktigt vass deckare", Jenny Lindh, i TV4 Nyhetsmorgon

"Hellbrand levererar en fint berättad kriminalhistoria om mörka, otyglade familjehemligheter, full av fartfyllt ridande över många (och höga) hinder!" Kenneth Gysing i Femina ger FFFF i betyg

"Skickligt snärjer hon läsaren med ledtrådar åt olika håll och bygger upp en allt mer oroande känsla av att något fruktansvärt har hänt eller möjligen ska hända." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Berättelsen nystas upp ur flera personers perspektiv, alla trovärdigt gestaltade. Även miljön, bland hästuppfödare, levandegörs på ett autentiskt sätt. Språket är rakt, men också rikt. Sammantaget en roman av hög kvalitet som också är spännande och fascinerande." Christine Karlsson, BTJ-häftet

Gertrud Hellbrand är född 1974 och har skrivit flera romaner, bland annat den kritikerrosade Veterinären som kom ut 2014. Hon bor på Vikbolandet i Östergötland med sin familj, och har tidigare även givit ut Vinthunden (2004), Scenario X (2008) och Satyricon (2018). Hon är verksam som skrivarkurslärare på Bona folkhögskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dragoner
 2. +
 3. Svinskytten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svinskytten av Gertrud Hellbrand (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dragoner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning i hästmiljö!
  Jennifer, 3 maj 2021

  Dragoner handlar om Mira Westman vars morfar har dött. Det påstås att han supit sig full i sin ensamhet, ramlat och dött av fallet. Men när hennes syssling Ville försvinner under ungefär samma tidsperiod, börjar hon förstå att allting inte står rätt till i hennes barndomsby. I det spirande försommarlandskapet staplas hemligheter på hög, samtidigt som hästgården står i blom.

  Alltså. Hästar i deckare - jag var såld redan vid det. Men jag hade önskat mer från den här. Jag hade önskat m... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 april 2021

  Jag måste medge att jag tyckte starten var lite trög. Jag tror det beror på att för mig som inte är ett skvatt intresserad av hästar kändes som om jag inte skulle gilla innehållet. men se så jag bedrog mig. Ganska snabbt var jag fast och då blev det sträckläsning samt att jag lyssnade när jag inte hade möjlighet att läsa.
  Det här en berättelse som där vi får följa ett antal personer ur deras perspektiv och alla dessa personer är mycket väl beskrivna och intressanta.

  Gertruds sät... Läs hela recensionen

 3. Spänning i annorlunda miljö!
  -, 23 mars 2021

  Här hittar vi inte några poliser eller utredare, men läsaren blir genast varse om att faran är högst närvarande mitt i denna vackra hästgårdsidyll. Uppfriskande att lämna polisstationer och storstäder, och landa i en annorlunda och outforskad miljö.

  Till en början är tempot relativt lugnt, bortsett från öppningsscenen, för att sedan växla upp spänningen ordentligt mot slutet. Skickligt och dynamiskt upplägg med flera olika berättarröster där Mira är den dominerande. Karaktärerna är ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Gertrud Hellbrand