Kvinnan med stjärnan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2021-07-01
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Gunilla Mattsson
Originaltitel
The woman with the blue star
Medarbetare
Henriksson/Pixelpiraya, Anna (form)
Dimensioner
218 x 145 x 29 mm
Vikt
422 g
SAB
Hce
ISBN
9789150964929
Kvinnan med stjärnan (inbunden)

Kvinnan med stjärnan

(8 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-07-01
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kärlek och vänskap mot alla odds - mitt under brinnande krig

År 1943. När Krakóws getto töms av nazisterna söker artonåriga Sadie Gault och hennes mamma skydd i tunnlarna under stadens gator. En dag kikar Sadie upp genom ett brunnsgaller - och får kontakt med den unga kvinnan Ella Stepanek. Ella kommer från en förmögen familj och sedan hennes fästman kallades ut i kriget lever hon ett lugnt och stillsamt liv tillsammans med sin styvmor. Dagen Ella passerar torget och upptäcker Sadie förändras hennes tillvaro för all framtid. Ella hjälper Sadie och de blir vänner. Men i takt med att kriget trappas upp går deras livsöden isär, och den starka vänskapen sätts på prov.

Kvinnan med stjärnan är inspirerad av sanna berättelser från andra världskriget. Det är ett drabbande vittnesmål om oväntad vänskap, och om den enorma styrkan i människans vilja att överleva.

"En riktig bladvändare om mod och kärlek med ett slut som sträcker sig långt fram i vår tid." Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

Pam Jenoff är författare och jurist bosatt i Philadelphia. Hon har tidigare arbetat med säkerhetsfrågor på Pentagon och som diplomat i Kraków. Det var åren i Europa som väckte hennes intresse för andra världskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes tidigare romaner Cirkusflickan och Paris försvunna döttrar klättrade direkt upp på New York Times bästsäljarlista.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnan med stjärnan
 2. +
 3. Natriumklorid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natriumklorid av Jussi Adler-Olsen (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kvinnan med stjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En gripande bladvändare!
  Boktanten, 7 januari 2022

  Jag har en förkärlek till romaner som utspelar sig under andra världskriget. Och har de då, som denna, en sann historia i botten blir de ännu bättre. Att leva i avloppstunnlarna är en helt absurd tanke. Men människorna gjorde det. Och de fick hjälp av människor på ovansidan. Det visar ju att medmänskligheten finns och att hoppet är det sista som överger en.

  "Kvinnan med stjärnan" är en lättläst och välskriven bok med staka karaktärer. Pam Jenoff skildrar miljöerna på ett mycket verkl... Läs hela recensionen

 2. En berättelse som berör och drar en med
  eftermiddagste.se, 14 oktober 2021

  Åh vilken bok! Historisk skildring med karaktärer och platser som ger berättelsen liv och djup där det inte bara är andra världskriget och nazismen som får ta plats utan det är framför allt mod, kärlek och vänskap som är det som förmedlas från sidorna och den stora viljan att överleva och ta sig vidare. Ja det här är en berättelse som får en att vilja läsa lite till och lite till då man vill veta hur det ska gå för dem i tunnlarna. Kan det bli bättre?

 3. Missa inte denna historiska roman
  veronicas_bok_bak_liv, 19 september 2021

  Krakow och året är 1943. 18-åriga Sadie och hennes mamma tvingas söka skydd i tunnlarna under stadens gator då nazisterna vill få bort alla judar. När Sadie en dag kikar upp genom ett brunnsgaller får hon kontakt med Ella. Ella kommer från en förmögen familj och lever ett stillsamt liv med sin styvmamma. Ella och Sadie blir vänner trots att de lever helt olika liv, men kriget kommer sätta dera vänskap på prov.

  Jag säger bara WOW! Vilken fantastisk historisk roman, boken är inspirera... Läs hela recensionen

 4. Berörande och verklighetstrogen
  Boknjutaren (Äppelviken), 10 september 2021

  Pam Jenoff berättelse är inspirerad av en sann händelse under andra världskriget. Med stark inlevelse beskriver hon livet nere i tunnlarna och hur människor lyckas anpassa sig till de mest konstiga förutsättningar drivna av en stark överlevnadsinstinkt. Lika berörande är det mod och den risk som andra tog för att hjälpa och rädda dem. Sådana här berättelser ger hopp och visar att det finns goda människor som ser bortom sig själva.
  Skickligt och detaljrikt målar hon upp miljön i tunnlarna ... Läs hela recensionen

 5. En bok som berör
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 juli 2021

  En mycket gripande berättelse med en annorlunda handling som mestadels av tiden annorlunda handling utspelas i avloppstunnlar under marken. En smärtsam upplevelse om Sadie och hennes flykt undan nazisterna. Men även en historia om vänskap, kärlek och hopp och att vägra ge upp hoppet om att det finns en möjlighet.

  En otroligt välskriven bok med stor trovärdighet. Miljöer och personporträtt som berör och som kommer följa med mig länge. Det här är en av de bästa böcker jag läst inom g... Läs hela recensionen

 6. Fängslande berättelse
  -, 19 juli 2021

  Det är svårt att inte gripas av den unga Sadies öde. En annorlunda handling, då mycket av berättelsen utspelas i avloppstunnlar under marken. För mig som inte ens kan rullas in i en MRT-tunnel för en magnetröntgen utan att få panik, så är det en bitvis klaustrofobisk upplevelse att läsa om Sadie och hennes flykt undan nazisterna. Det känns helt omänskligt att leva under marken, i smutsiga och farliga avloppstunnlar.

  Låt dig inte skrämmas bort av denna tragiska inledning. Det finns l... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Pam Jenoff