Fiendevän (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ellingeserien (del 1)
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 140 x 23 mm
Vikt
379 g
SAB
Hc
ISBN
9789150964943
Fiendevän (inbunden)

Fiendevän

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-19
203
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fiendevän Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sara H. Olsson har gjort sig känd som feelgoodförfattare med en rad populära böcker som sålts i över 100 000 exemplar. Nu tar hon nästa steg och inleder en ny romansvit - med en dramatisk berättelse som utspelar sig under andra världskriget.

Med romanen Fiendevän utforskar Sara H. Olsson en ny sida av sitt författarskap. Här får läsaren parallellt följa syskonparet Inger och Ingvar, som växer upp i samhället Ellinge utanför Varberg under andra världskriget, och - i nutid - Paula som lämnar Stockholm och flyttar till Ellinge med man och barn. Ingvar och Ingers lojalitet, kärlek och mod sätts på prov när de av en slump träffar på en skadad tysk soldat, vilket får ödesdigra konsekvenser.

Paulas förhållande knakar i fogarna och för att skingra tankarna börjar hon utforska Ellinges historia. Och trots att någon gjort allt för att förhindra att sanningen kommer fram i ljuset gör hon en chockerande upptäckt som får stora följder.

Det förflutna och nuet binds samman i en historia som präglas av Saras träffsäkra känsla för människor och relationer. En berättelse att ta till sitt hjärta.

"Vi har gjort bekantskap med en ny, intressant, delvis påhittad värld i det halländska landskap där Sara H. Olsson bor och verkar. Där ryms både drama och feel-good-romantik mellan pärmarna. Det kan inte bli så mycket bättre." Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

SARA H. OLSSON, född 1979, bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och har sedan debuten 2017, med feelgoodromanen Du glädjerika sköna, släppt ytterligare fem böcker. Hennes romaner har nominerats till Storytel Awards tre gånger. Fiendevän blir Saras sjunde bok och den första i en ny genre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fiendevän
 2. +
 3. Tornsvalan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tornsvalan av Sara H Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Fiendevän. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra start på serien!
  Kaffeläsaren, 12 december 2022

  Fiendevän är den första delen i den historiska romanserien som utspelar sig i Ellinge i Halland. Jag har läst flera av författarens feelgoodromaner innan och jag gillar hennes sätt att skriva. Något jag också gillar är historiska romaner så det var med stor nyfikenhet som jag började läsa Fiendevän.

  Fiendevän fångar mitt intresse redan från första sidan och har mig sen i sitt grepp ända tills boken är utläst. Jag gillar att läsa om syskonen Inger och Ingvar och deras liv 1941, då nä... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och gripande bladvändare!

  Jag gillar både historiska romaner och romaner som spänner över två olika tidsperioder där det finns en koppling mellan. "Fiendevän" kvalar in på både dessa kriterier, nästan. Jag tycker att kopplingen mellan de två perioderna är lite svag. Men det kanske klarnar i kommande böcker?

  Sara H. Olsson har ett mycket bra språk och det är en fröjd att läsa. Boken är full av dramatik, hemligheter, kärlek, relationer och vardagsliv och jag kommer ofta på mig själv med att känna karaktärernas ... Läs hela recensionen

 3. Älskade boken
  veronicas_bok_bak_liv, 16 oktober 2021

  Paula och hennes familj har flyttat från Stockholm till sitt nybyggda hus i Ellinge. Av den gamla gården på ägorna återstår bara en ruin och ingen verkar veta vad som hände med familjen som en gång bodde där, Paula börjar gräva efter ledtrådar och inser efter hand att det finns en åttio år gammal hemlighet.
  1941 - tvillingarna Inger och Ingvar har en lycklig uppväxt på familjens gård, men tillvaron skuggas av att andra världskriget pågår. En dag håller Ingvar på att köra över en ung skad... Läs hela recensionen

 4. Bra och lättläst bok

  AC:
  Detta är en välskriven och lättläst bok. Boken pendlar mellan nutid och andra världskriget vilket känns som ett ganska vanligt upplägg just nu dock ett upplägg jag gillar. Boken griper tag i mig och jag ville läsa klart den direkt. Familjehemligheter som kanske skapats pga val man var tvungen att ta för att klara sig. Saker man sedan inte vill tala om. En del saker är förutsägbara i boken men det stör inte. En bok jag rekommenderar.

  Nu vill jag veta hur det går för Paula så det är tacksamt att det kommer fler böcker.

 5. Mycket läsvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 oktober 2021

  Här får du en roman som har det mesta. Det är en historisk roman med drama och romantik. En bok som jag läste i ett svep och det är ju ett bra kvitto på att den gillades. Egentligen kan det inte bli mycket bättre än så här.
  Det fanns en sak som jag hängde upp mig på och jag fick inte åldern på Paulas barn att hänga i hop med dess kunskaper. Jag hade nog gissat på att barnet var äldre.
  Som jag förstår så är det här är första delen i Ellingserien. Bra för det känns som om det finns mer ... Läs hela recensionen

 6. En bok som griper tag i läsaren direkt
  Boknjutaren (Äppelviken), 5 september 2021

  Även om det här är ännu en bok med en handling som växlar mellan nutid och andra världskriget så har den en egen vinkel och griper tag o läsaren och jag vill bara läsa vidare och vidare och se vad som händer.

  I ett litet samhälle blir det väldigt påtagligt när vänskap sätts på prov när kriget kommer nära. En familj har tagit hand om ett finskt krigsbarn, tyskvänliga, de som ser på nazismen med avsky, kommunister, judar, i byn finns alla och det blir väldigt påtagligt och nära i varda... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sara H Olsson