Bortom Dimön (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dimön-serien (del 6)
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2021-11-22
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Sundberg/ Art by Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
217 x 145 x 32 mm
Vikt
495 g
SAB
Hc
ISBN
9789150965537
Bortom Dimön (inbunden)

Bortom Dimön

Inbunden Svenska, 2021-11-22
221
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Julia har lämnat Dimön bakom sig, men så får hon ett desperat telefonsamtal: Franz Oswald, den före detta sektledaren, har låst in sig i källaren till herrgården på ön och vägrar att komma ut. När Julia motvilligt återvänder för att övertala honom att avbryta sin självvalda isolering förvandlas det som skulle ha varit en snabbvisit till något helt annat. En anonym källa kontaktar redaktionen på hennes tidning om ett femtio år gammalt olöst mysterium på Dimön. Tre tonårsflickor försvann spårlöst en natt i juli. Till att börja med skakade händelsen det lilla samhället, men numera är det något man ogärna pratar högt om. De vidskepliga byborna verkar tro att öns vålnad, Grevinnan, lockade flickorna till klipporna, där de hoppade mot sin död.

Julia börjar få makabra ledtrådar från någon som driver på utredningen i det fördolda. Samtidigt ruckas Franz i grundvalarna när sanningen bit för bit avslöjas och spåren leder till herrgården och hans sadistiska pappa. Vad hände egentligen den där natten för femtio år sedan? Och vem är det som lurar i skuggorna och bevakar Julias minsta steg?

"Få författare kan så skickligt och nyanserat beskriva manipulerandet och förtrycket." Tidningen Tara

"Konstant krypande spänning som håller läsaren fast ända till slutet." Göteborgs-Posten

"Mariette Lindstein väver in läsaren i ett stenhårt spindelnät av intriger som gör att man är helt fast fram till sista sidan." Johannas Deckarhörna

"Mariette Lindstein skriver mycket initierat och fängslande." Bohusläningen

Mariette Lindstein gick som 20-åring med i Scientologerna. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i rörelsen, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man Dan och deras tre gårdshundar, Bianca, Prada och Selma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom Dimön
  2. +
  3. Striden om Dimön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Striden om Dimön av Mariette Lindstein (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mariette Lindstein