Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2021-10-15
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Anders Nunstedt
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
395 g
SAB
Lz Lillethun, Håvard,Cni
ISBN
9789150965551

Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-10-15
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Under nästan fyrtio år var Håvard Lillethun med i den kontroversiella sekten Guds barn. Han lämnade slutligen rörelsen, men i ett försök att inte sticka ut dolde han sitt förflutna. Tills en dag när han slutligen insåg att han inte hade något att skämmas för och bestämde sig för att berätta allt - för att hjälpa andra i liknande situationer. Det här är hans berättelse.

Som tonåring blev Håvard Lillethun värvad av Guds barn när medlemmar i sekten besökte den folkhögskola i Norge där han var elev. Han övergav sitt tidigare liv, gifte sig, bildade familj och levde som sektmedlem, enligt den beryktade ledaren Moses Davids regler, i hela 39 år - i Norge, Sverige, Danmark, Indien, Nepal och Thailand. Tills han en dag hittade modet att hoppa av. I boken berättar Håvard öppenhjärtigt om tiden i den kontroversiella rörelsen. Han delar med sig av vad det var som fick honom att slutligen bryta sig loss från sekten och från sina egna föreställningar om att han inte dög. Med sin berättelse hoppas han kunna inspirera andra att lämna en dysfunktionell situation eller relation, oavsett om det är en sekt, ett förhållande eller en arbetsplats.

"Mitt liv var så galet, så extremt, så annorlunda, jag trodde inte att andra skulle kunna relatera till det. Men nu har jag kommit till insikt om att allt det jag själv brottades med är vanligare än man kan tro ... Genom att dela med mig av min berättelse är min önskan att ge hopp och mod till alla som någon gång har känt en längtan att bryta sig fria."

"Han är en skicklig författare som skildrar sitt annorlunda liv på ett underhållande vis. (...) en fascinerande inblick i ett liv många bara hört talas om (...) definitivt läsvärd." Daniel Gustavsson, BTJ-häftet

Håvard Lillethun (född 1953) kallar världen för sitt hem. Han är född i Etiopien men har norskt ursprung, växte upp i USA, Schweiz och Norge. Som tonåring blev han indragen i sekten Guds barn, och han levde och arbetade för rörelsen i Norge, Sverige, Danmark, Indien, Nepal och Thailand under 39 år. Innan han slutligen blev fri. I dag föreläser han om sina upplevelser och har bland annat hållit ett uppmärksammat TEDxTalk i Stockholm. Håvard bor i Skien i Norge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri
 2. +
 3. Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur j... av Håvard Lillethun (pocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande läsning
  veronicas_bok_bak_liv, 15 januari 2022

  Håvard var bara tonåring när han för första gången kommer i kontakt och möter Guds barn, han ansluter till sekten och 40 år senare lämnar han Guds barn. 56 år och han ska börja bygga upp sitt liv igen - Håvard har ingenting, ingen inkomst, inget sparkonto, ingenstans att bo¿. Hur hittar man styrkan och modet att bryta sig loss och hitta sig själv i ett annat liv?

  Jag hade väldigt höga förväntningar på denna bok, att läsa självupplevda böcker där personer berättar om sina upplevelser... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner